PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αποδοκιμάζουν οι ΗΠΑ τα επεισόδια με την ασφάλεια του Ερντογάν


Την έντονη ανησυχία τους για επεισόδιο που ξέσπασε στην Ουάσιγκτον μεταξύ διαδηλωτών και τουρκικού προσωπικού ασφάλειας κατά την επίσκεψη του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αμερικανική πρωτεύουσα εξέφρασαν οι ΗΠΑ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια διένεξης έξω από την οικία του Τούρκου πρέσβη την Τρίτη τραυματίστηκαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός της Ουάσιγκτον, ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα για βιαιοπραγίες. Τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες ήταν διαδηλωτής.

«Μεταφέρουμε την ανησυχία μας στην τουρκική κυβέρνηση με τον εντονότερο δυνατό τρόπο» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ σε δήλωσή της.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει άνδρες με κοστούμια να κυνηγούν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, να τους χτυπούν και να τους κλωτσούν, ενώ στη συνέχεια επεμβαίνει η αστυνομία. Δύο άνδρες έφεραν ανοιχτά τραύματα στο κεφάλι.

Ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Πίτερ Νούσαμ ανέφερε χθες ότι η αστυνομία είχε γνώση της ταυτότητας των περισσότερων επιτιθέμενων και διεξάγει έρευνες με την μυστική υπηρεσία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (υπουργείο Εξωτερικών).

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν καθώς αυτός έμπαινε στην κατοικία του πρέσβη, μετά από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, «η αστυνομία δεν υπάκουσε σε τουρκικές απαιτήσεις να επέμβει» και η ομάδα ασφάλειας του Ερντογάν καθώς και Τούρκοι υπήκοοι επενέβησαν στους διαδηλωτές..

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ξένων Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις, Ρεπουμπλικανός από την Καλιφόρνια, ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς και τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον «να αποδώσουν ευθύνες» σε συγκεκριμένα άτομα για τις επιθέσεις.

Σε δήλωσή της, η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μάριελ Μπάουσερ χαρακτήρισε τη βία «προσβολή στις αξίες της Ουάσιγκτον και των δικαιωμάτων μας ως Αμερικανοί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment