PeristeriNews.gr
Media

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ


Από τις 6πμ της Τετάρτης 5 Οκτώβρη, έως τις 6πμ της Πέμπτης 6 Οκτώβρη, θα παραμείνει χωρίς ενημέρωση η ERTonline.

Από τις 6πμ της Τετάρτης 5 Οκτώβρη, έως τις 6πμ της Πέμπτης 6 Οκτώβρη, θα παραμείνει χωρίς ενημέρωση η ERTonline, λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε χώρους και κλάδους, όπου επιχειρείται η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να συμβάλλουν στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας της 5ης Οκτωβρίου 2011 στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που κήρυξε ήδη η Ε.Σ.Η.Ε.Α., συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ εναντίον της απαράδεκτης, αντεργατικής “εργασιακής εφεδρείας”.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί το δημοσιογραφικό κόσμο να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις κατακτήσεις πολυετιών, που απειλούνται από όσα βυσσοδομούνται εναντίον του, στο πλαίσιο των συμφωνιών με την τρόικα».

Επίσης, σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η παράνομη μετατροπή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε ένα είδος «ΔΕΚΟ», που προηγήθηκε, αποδεικνύεται τώρα ότι είχε ως επιπλέον στόχο να εφαρμοστεί το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και στους συναδέλφους μας, που εργάζονται εκεί, γεγονός το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ακόμα μια πράξη επιχείρησης ομαδικών απολύσεων και δραματικής μείωσης των εργασιακών θέσεων στα δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. καλεί τις διοικήσεις όλων των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και βεβαίως τους συναδέλφους, που έχουν τη σχετική ευθύνη ως διευθυντές να μην παραδώσουν τις λίστες πλεονάζοντος προσωπικού στο αρμόδιο υπουργείο.

Το Δ.Σ. τέλος, καλεί τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Δημοτικά ΜΜΕ, σε επαγρύπνηση και έχει ήδη αποφασίσει, σε συντονισμό με τις αδελφές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, να προχωρήσει, κατ’ αρχήν στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011 για την υπεράσπιση της εργασίας και της επιβίωσης των δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης».

Τέλος, η ΠΟΣΠΕΡΤ, τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι: «καταδικάζει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αντεργατική, αντικοινωνική και άδικη πολιτική της Κυβέρνησης που με τις εκβιαστικές απαιτήσεις της Τρόϊκας, συνεχίζει τα νέα άδικα, σκληρά και αδιέξοδα οικονομικά μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για όσο διάστημα χρειαστεί.
Τετάρτη 5 Οκτώβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε: Ναί στην ανάπτυξη της ΕΡΤ – Όχι στη συρρίκνωσή της. – Άμεση ανάκληση των μέτρων της εργασιακής εφεδρείας και απόλυσης. – Να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και ο δημόσιος πλούτος. – Υποχρεωτική εφαρμογή των Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργοδότες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment