PeristeriNews.gr
Media

Απεργίες, ασφαλιστικά μέτρα και επίσχεση εργασίας στην Ελευθεροτυπία


Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία.

Στη συνέλευση που έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν το διασωματειακό για να προκηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία που θα γίνει πιθανά την ερχόμενη Παρασκευή.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και μια 48ωρη ανοιχτή απεργία που μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων και τις κινήσεις της ιδιοκτησίας της εφημερίδας.

Ταυτοχρόνως, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, ως επόμενο βήμα μετά τις απεργίες, να εφαρμόσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της εφημερίδας για τα δεδουλευμένα 3 μηνών τα οποία τους οφείλονται, αλλά και να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με 372 ψήφους υπέρ και 100 κατά, ενώ η απορρίφθηκε πρόταση για άμεση 48ωρη απεργία των εργαζομένων χωρίς τη στήριξη των σωματείων.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις εάν και εφόσον η ιδιοκτησία προχωρήσει σε κλείσιμο της επιχείρησης όπως έχει απειλήσει οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν οι ίδιοι την έκδοση της εφημερίδας, για όσο επαρκεί το χαρτί που διαθέτει η επιχείρηση, διάστημα που σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους υπερβαίνει ενδεχομένως και το 20ήμερο.

Σήμερα η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου με κείμενό της που δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας περιέγραψε την άρνηση δύο τραπεζών να χορηγήσουν δάνειο προκειμένου να συνεχιστεί η έκδοση και κατέληγε πως οι 800 εργαζόμενοί της τίθενται σε… αναμονή.

Τέλος, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, σήμερα η τράπεζα Πειραιώς δέχθηκε να αποδεσμεύσει το 25% των εσόδων από το πρακτορείο διανομής εφημερίδων Άργος για να πάρει δάνειο από την Εθνική τράπεζα η εφημερίδα, ωστόσο η Εθνική δηλώνει πως το δικό της δάνειο δεν επαρκεί για να γίνει βιώσιμη η εφημερίδα και θέτει ως προϋπόθεση για τη χορήγηση δανείου και τον δανεισμό της Χ.Κ. Τεγόπουλος και από άλλη τράπεζα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment