PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Αν δεν πετύχουμε, πάμε όλοι μαζί για…τσίπουρα»


Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας αποτυπώνεται χαρακτηριστικότατα σε έναν και μόνο διάλογο.

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας αποτυπώνεται χαρακτηριστικότατα σε έναν και μόνο διάλογο. Σε αυτόν που είχαν οι υπουργοί της κυβέρνησης προ ολίγων ημερών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «… Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να μας πει αντίο… Αν δεν πετύχουμε θα πάμε όλοι μαζί για τσίπουρα»!!!

Η ατάκα ανήκει στον κ. Σαχινίδη, ο οποίος, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» κατά την τελευταία συνεδρίαση είπε: «Με το έλλειµµα του 2011 να κινείται στο 10%-11% του ΑΕΠ και αν δεν περιοριστεί, τότε θα πάµε όλοι µαζί για τσίπουρα».

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε: «∆εν µπορούµε να λάβουµε νέα µέτρα. Θα οδηγηθούµε σε κυβερνητική κατάρρευση. Το μεγάλο ζήτημα είναι οι δυσκολίες στα ασφαλιστικά ταμεία και στον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε στην σύσκεψη:

Γ. Κουτρουμάνης: «Κάτι πρέπει να κάνουμε, έχουμε απώλειες και στα έσοδα, πέφτουν έξω και οι δαπάνες. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι οι απώλειες εσόδων στο ΙΚΑ».

Φ. Σαχινίδης: «Το έλλειμμα του 2011 θα κλείσει μεταξύ 10% και 11%».Ε. Βενιζέλος: «Με έλλειμμα 11% θα φτάσουμε σε αδιέξοδο γιατί θα ζητήσουν πρόσθετα μέτρα. Είναι SOS να κλείσει το έλλειμμα κάτω από το 10%».

Φ. Σαχινίδης: «Αν κλείσει η χρονιά με έλλειμμα 9,5% θα είμαι θεός. Αν είναι 9,7% – 9,8% θα το καλιμπράρουμε».

Ευ. Βενιζέλος: «Όλα έγκειται στις δαπάνες, γιατί τα έσοδα ούτε διατάσσονται, ούτε επιτάσσονται».

Φ. Σαχινίδης: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε ακύρωση δαπανών του 2011 ή να κάνουμε μπαϊμπάς όπου μπορούμε για να κλείσει ο προϋπολογισμός».

Ε. Βενιζέλος: «Αν το έλλειμμα υπερβεί το 10% δεν μπορούμε να πάρουμε μέτρα. Οδηγούμαστε σε κυβερνητική κατάρρευση».

Γ. Κουτρουμάνης: «Εμείς υπολογίζαμε 678 εκατ. ευρώ από τα Ταμεία αλλά τώρα είμαστε στο μηδέν».Η. Πεντάζος: «Θα έχουμε σκληρή διαπραγμάτευση τον Ιανουάριο. Τώρα οι Τροϊκανοί έδειχναν χαλαροί, συναισθηματικοί, ακόμα και φιλικοί μπορούμε να πούμε μαζί μας»…

Η συζήτηση συνεχίστηκε κάπως έτσι και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όλες οι ελπίδες είναι στον Παντελή Οικονόμου για να εισπράξει τα έσοδα. Αν δεν πετύχουμε, τότε πάμε όλοι μαζί για τσίπουρα στην Θεσσαλία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment