PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Ο λαός πληρώνει ακριβά τις ιδεοληψίες του Τσίπρα


Προειδοποίηση ότι όσο συνεχίζονται τα λάθη ο «λογαριασμός» θα μεγαλώνει απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πληρώνει ακριβά τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Τσίπρα. Χαρακτηρίζει «παραμύθια για δράκους» τη ρητορική της κυβέρνησης που δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και τον κ. Σόιμπλε για τα σημερινά αδιέξοδα.

Ο κ. Σαμαράς, στη συνέντευξή του στο newpost.gr υπογραμμίζει την πρόοδο που συντελέστηκε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δηλώνει ότι έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις» από τη συνεργασία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στηρίζει τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και τονίζει πως σήμερα, όπως πάντα, παραμένει υπηρέτης των συμφερόντων της πατρίδας.

Ακόμα, διαψεύδει τις «αποκαλύψεις» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι ο κ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

«Ανεξαρτήτως των απόψεων του κ. Σόϊμπλε, δεν φταίει αυτός, ούτε το ΔΝΤ ούτε κανένας «ξένος», για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ανέτρεψε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει, φρέναρε όλες τις αποκρατικοποιήσεις που είχαμε δρομολογήσει, κι όσα δεν τα ματαίωσε, σήμερα τα έχει βαλτώσει» σημειώνει

Όπως τονίζει ο κ. Σαμαράς «τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ανέκοψαν την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Η «διαπραγμάτευση» ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βαρουφάκης προσωπικά, ευθύνονται που οδηγηθήκαμε στο τρίτο, χειρότερο Μνημόνιο και στα capital controls. Κανείς άλλος…».

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά κύκλοι του Μαξίμου εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές που εκπόνησε με τον κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίον έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις», σε αντίθεση βέβαια με τον ελληνικό λαό».

Μαξίμου: Αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές του

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας ότι «αμετανόητος υπερηφανεύεται για τις καταστροφικές πολιτικές που εκπόνησε με τον κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, από τον οποίον έχει «τις καλύτερες αναμνήσεις», σε αντίθεση βέβαια με τον ελληνικό λαό».

Σχολιάζοντας συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι μόνο με συμπόνια μπορεί να την υποδεχθεί κανείς.

«Αρνούμενοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα, ελπίζουν ακόμα – μάταια – στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, διεκδικώντας μία διεστραμμένη ιστορική δικαίωση και μία νέα εφόρμηση στην εξουσία, για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως συμφερόντων» υπογραμμίζουν.

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, σε αυτή την προσπάθεια και σε πλήρη ταύτιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «υπερασπίζεται πλήρως τους ακραίους κύκλους των δανειστών και τα επιχειρήματά τους, για να μπορέσει να οικοδομήσει το πολιτικό του αφήγημα».

«Τα όσα λέει ο κ. Σαμαράς δεν αφορούν ούτε την κυβέρνηση, ούτε την κοινωνία που του έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη. Άλλοι είναι αυτοί που θα πρέπει να προβληματιστούν…», σχολιάζουν τέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment