PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανησυχία ΗΠΑ για συγκρούσεις Τουρκίας – Κούρδων στη βόρεια Συρία


Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους τη Δευτέρα για τις συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και ενόπλων οργανώσεων ανταρτών στη βόρεια Συρία, οι οποίες είναι σύμμαχοι των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG.

Η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε τις συγκρούσεις αυτές «απαράδεκτες», ειδικά σε περιοχές που έχει ήδη εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας παράλληλα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επικεντρωθούν στη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις εμπλεκόμενες δυνάνεις ότι οι συγκρούσεις αυτές, ειδικά σε περιοχές όπου έχει εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος, είναι απαράδεκτες και πηγή βαθιάς ανησυχίας», ανέφερε ο Μπρετ ΜακΓκερκ, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ζήτησε ακόμη αποκλιμάκωση της έντασης και ενότητα κατά του ISIS.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους ήλθαν σε σύγκρουση με άλλους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά συμμαχήσει με τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG στο πλαίσιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ).

Ο ενιαίος πολιτικός οργανισμός της συριακής αντιπολίτευσης (Εθνικός Συνασπισμός των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων), ο οποίος στηρίζεται κυρίως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, κατηγορεί τους Κούρδους των YPG και όσους αντάρτες έχουν συμμαχήσει μαζί τους ως συνεργούς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και εχθρούς της συριακής εξέγερσης.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ θεωρούν τις ΣΔΔ ως τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχό τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τις στηρίζουν με στρατιωτική βοήθεια και συμβούλους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment