PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοινώσεις από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Ανακοινώσεις εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, αρχικά για απεργοσπαστική στάση δημοτικής αρχής και στη συνέχεια την κοινή ανακοίνωση αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης και περιφερειών για τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αναλυτικά και οι δύο ανακοινώσεις:

Πού πήγαν τα σκουπίδια του Περιστερίου ?

Κι ενώ μια σειρά δήμων ασφυκτιούν από τη δυσοσμία των σκουπιδιών, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι ασκούν το ένα και μοναδικό όπλο τους – την απεργία, ενώ η εν λόγω απεργία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην πόλη μας ζούμε σε ένα παράλληλο, άοσμο σύμπαν. Τουλάχιστον φαινομενικά.

Φαινομενικά, γιατί αν χαθεί ο αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα, θα χαθεί και για αυτούς του δήμου μας και ύστερα η μπάλα θα πάρει τους επόμενους, όλους αυτούς που ελπίζουν να τη βολέψουν. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι απλό. Με τις απολύσεις που αναγγέλθηκαν ενορχηστρωμένα, η κυβέρνηση εναρμονίζεται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μικρότερο κράτος. Ετοιμάζει ταυτόχρονα το έδαφος για τους «εθνικούς επιχειρηματίες» που θα έρθουν να μας σώσουν από τα σκουπίδια με το αζημίωτο. Πετάει τους σημερινούς εργαζόμενους, τους οποίους χρειάζεται ωστόσο σαν εργατική δύναμη, αλλά τους απαλλάσσει από τα λίγα δικαιώματα που τους είχαν απομείνει, ώστε να προσληφθούν έτοιμοι και εξαθλιωμένοι από τα νέα τους αφεντικά, ενώ αυτό που θα έπρεπε να εξασφαλίζεται για όλους τους εργαζόμενους, η μονιμότητα και η σταθερή εργασία, παρουσιάζεται δήθεν σαν πηγή προβλημάτων. Το νομικό οπλοστάσιο των απολύσεων, αλλά και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των απορριμάτων, της ναυαρχίδας των ΟΤΑ,  υπάρχει και λέγεται ΣΔΙΤ. Είναι πολλά τα σκουπίδια. Είναι πολλά τα λεφτά..

Ο υπουργός Σκουρλέτης για να μετριάσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων αρχικά υποσχέθηκε δίμηνες ανανεώσεις των συμβάσεων κ 2.500 προλήψεις μόνιμου προσωπικού . Τελικά παραδέχεται πως οι νυν 8μηνοι πρόκειται να απολυθούν άμεσα κ επαναλαμβάνει την υπόσχεση για προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, ενώ διατηρεί ασαφές το μέλλον των υπόλοιπων συμβασιούχων. Η διαδήλωση χιλιάδων εργαζόμενων την Πέμπτη 22 Ιούνη αντιμετωπίστηκε με χημικά και ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης που κατά τα άλλα κόπτεται για ‘οριστική λύση’.

Στην εκρηκτική αυτή κατάσταση ο Δήμος Περιστερίου υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δείχνει καλή διαγωγή στην κυβέρνηση με την ανοιχτή απεργοσπασία που πράττει και δεν είναι η πρώτη φορά. Όταν πάλι για αντίστοιχο λόγο οι ΟΤΑ της χώρας απεργούσαν και καταλάμβαναν δημαρχεία, ο Δήμος Περιστερίου δούλευε ρολόι. Φυσικά δε μας εκπλήσσει η στάση του Δημάρχου. Ούτε η ΝΔ θέλει άλλωστε την απεργία και μόνιμους εργαζόμενους, αντίθετα θέλει τα σκουπίδια σε ιδιώτες μια ώρα αρχίτερα, με ελαστικούς εργαζόμενους να τα μαζεύουν με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.

Η δε εργοδοτική φιλοπαχατουριδική πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Περιστερίου αποδεικνύει ξανά πως είναι πειθήνιο όργανο της εργοδοσίας. Όσες ανακοινώσεις και αν εκδώσει περί δήθεν «συμπαράστασης» στους εργαζόμενους που απειλούνται, η στάση του είναι εργοδοτική και απεργοσπαστική. Καλλιεργεί δε, ένα κλίμα «άσε τους άλλους να αγωνίζονται, εμείς θα κάνουμε τη δουλίτσα μας».

Αυτή η κοινή στάση δημοτικής αρχής – Συλλόγου εργαζομένων βρωμάει και ζέχνει περισσότερο από τα σκουπίδια. Η ηττοπάθεια του μνημονιακού ρεαλισμού είναι που κάνει κακό στη δημόσια υγεία, πράγμα που θα φανεί άμεσα με την τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών που θα ακολουθήσει την πολιτική αυτή των ιδιωτικοποιήσεων και τις νέες στρατιές συμβασιούχων/μισοεργαζόμενων ομήρων της εκάστοτε κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους καθαριότητας του Δήμου μας να μπουν πλήρως στον αγώνα και να αφήσουν την τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ». Καλούμε τους συμπολίτες μας να αφήνουν τα σκουπίδια τους έξω από τους ηθικούς αυτουργούς όλης αυτής της μπόχας, τα Υπουργεία, τα Δημαρχεία, τις Περιφέρειες. Ή τουλάχιστον ας τα κρατάμε στα μπαλκόνια μας. Η νίκη των απεργών, θα είναι νίκη όλων μας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες στη κερδοσκοπία της οικονομικής ολιγαρχίας.

Υ.Γ. : Τη χαβούζα του Άλσους την έκαναν τελικά αρκετά μεγάλη όπως φαίνεται. Έτσι όπως έχει πάρει φόρα ο δήμαρχος της καρδιάς μας θα αρχίσει να μας φέρνει σκουπίδια και άλλων περιοχών για να είναι ακόμα καλύτερος μαθητής ενώπιον της κυβέρνησης.

 

ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ !

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. Για να μην περάσουν σήμερα οι απολύσεις των τωρινών συμβασιούχων, σε λίγο καιρό των 8μηνων και στη συνέχεια των επόμενων συμβασιούχων. Επιτέλους, πρέπει να σπάσει το καθεστώς των προσωρινών συμβάσεων εργασίας που χρησιμοποιούν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., δημοτικές αρχές για να καλύψουν  τσάτρα-πάτρα τις ανάγκες για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, για να επεκτείνουν τη φτηνή, προσωρινή, ελαστική εργασία, προκειμένου να ανακυκλώνουν και να «ξεγελούν» την ανεργία, για να  εξυπηρετήσουν τα σχέδια των εργοδοτών για γενίκευση της επισφάλειας και της ομηρίας των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρύβεται πίσω από την απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού, που εξυπηρετεί στην υλοποίηση της μνημονιακής της δέσμευσης για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Για να ξηλώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει εδώ και τώρα στους εργολάβους που καραδοκούν. Υλοποιεί αδίστακτα την πιο βάρβαρη πολιτική θυσιάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους στον βωμό της ΕΕ, του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής  “ανάπτυξης” που αναγγέλλει χαμογελαστά ο πρωθυπουργός, την ώρα που στέλνει στην φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στον καιάδα τους συμβασιούχους. Εφευρίσκουν τις συμβάσεις των 2μηνων, τα ωρομίσθια, τα 8μηνα, τα ΕΣΠΑ, κ.ο.κ., προκειμένου να μοιράζουν την ανασφαλή προσωρινή εργασία ανά λίγους μήνες μεταξύ των ανέργων. Και από πάνω να τους στερούν το δικαίωμα σε μόνιμη δουλειά, που τάχα δεν είναι δίκαιο γιατί πρέπει να πάρουν σειρά οι επόμενοι άνεργοι από τις ουρές, που οι ίδιοι δημιουργούν και οι ίδιοι εκμεταλλεύονται. Αλλά δουλειά υπάρχει για όλους, με κάλυψη των πραγματικών αναγκών, με τήρηση των ωραρίων εργασίας, με μείωση του χρόνου εργασίας.

Η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων των δήμων πρέπει να νικήσει.

Γιατί η δική τους νίκη, θα είναι νίκη όλης της κοινωνίας ενάντια στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες στη κερδοσκοπία της οικονομικής ολιγαρχίας. Για αυτό πάλι επιστρατεύθηκαν ΜΜΕ, τα αστικά κόμματα, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και η αστυνομία, προκειμένου να κτυπήσουν και να διαβάλλουν τον αγώνα ως δήθεν πληγή στον τουρισμό, άδικο απέναντι στους υπόλοιπους άνεργους που δεν έχουν δουλειά και τους «πολίτες» που πνίγει η βρώμα των σκουπιδιών. Η βρώμα της πολιτικής τους, που ρίχνει τις αμοιβές στο ύψος του ξεροκόμματου και τους εργαζόμενους βορρά στα κέρδη, που παραδίδει δημόσιες υπηρεσίες, γη, περιουσία και αγαθά στις πολυεθνικές ξένες και ντόπιες, είναι αυτή που μας πνίγει.

Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας  για το δικαίωμα στη δουλειά και για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων, την οποία θα ακολουθήσει τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να «καλυφθεί το κόστος» του ιδιώτη.

Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να κλιμακωθεί και να επεκταθεί. Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι θέμα όλης της κοινωνίας, όλων των εργαζόμενων για :

  • Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά. Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
  • Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

 

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΩΝ

Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της Αντίστασης

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Ανυπακοή στις γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ανυπότακτη Καισαριανή, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση

Ανυπότακτη Πετρούπολη

Ανυπότακτη Πόλη αντικ.παρ. στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα

Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός των Τειχών Μαρουσιού

Εκτός Πλάνου, Αντικαπιταλιστική Κίνηση σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου

Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης-Υμηττού

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Μέτωπο Ρήξης-Ανατροπής στο δήμο Θέρμης

Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Ν. Σμύρνης

Ρήγμα στα Δυτικά

Φυσάει κόντρα στην Αγ. Παρασκευή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΕΙΩΝ

Ανταρσία Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κεντρική Μακεδονία

Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Ανταρσία στο Μοριά, Συμπόρευση για την Ανατροπή

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

Ανυπότακτη Κρήτη

Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή

Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

ΑΡ.ΣΥ. Ανατροπή – Ανταρσία στη Δυτική Μακεδονία

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment