PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής εργαζομένων Δήμου Περιστερίου


Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζομένων καθώς και τις απλήρωτες υπερωριακές ώρες του Ιανουαρίου και αποφασίσαμε να τα θέσουμε στη διοίκηση του Δήμου μας διεκδικώντας την επίλυση τους.

Η συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης (αντιδήμαρχο περιβάλλοντος) έγινε στις 21/9 και τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1) Την άμεση πληρωμή των απλήρωτων υπερωριών του Ιανουαρίου.

2) Τον άμεσο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων.

3) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στους εργαζόμενους.

4) Ενημέρωση των εργαζόμενων από το ιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας για την πρόληψη ασθενειών και για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Τονίζοντας ότι Σωματειακή Επιτροπή διεκδίκησε με επιμονή όλα αυτά τα χρόνια τον Ιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας για να έχουν ουσιαστικό ρόλο στους χώρους εργασίας και όχι τυπικό όπως μέχρι σήμερα.

Η εκπρόσωπος της διοίκησης έδωσε δεσμεύσεις ότι θα επιλυθούν οι παραπάνω διεκδικήσεις της Σωματειακής Επιτροπής άμεσα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Όσο για τις υπερωρίες δεσμευτικέ ότι θα έχουν πληρωθεί ως το τέλους του έτους.

Συνάδελφοι-σες οι δικές μας διεκδικήσεις δεν εξαντλούνται στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις της διοίκησης που ούτως ή άλλος δεν τις κοστίζουν και τίποτα, επαγρυπνούμε και συνεχίζουμε με επιμονή το επόμενο διάστημα να πιέζουμε μέχρι την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.

Η έγκαιρη πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων η πρόληψη και καταπολέμηση των επαγγελματικών κινδύνων χρειάζεται να είναι αφετηρία ταξικής πάλης για τους εργαζόμενους, απέναντι στη κυβέρνηση και δημοτική αρχή, που βλέπουν ως κόστος όλα τα δικαιώματα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment