PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου


Για το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, για το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας αναφέρει:

“Η διοίκηση του δήμου Περιστερίου βάζοντας πλάτη στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και της πολιτικής της ανταποδοτικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) προχωρά με σταθερά βήματα στην παράδοση του δημοτικού κολυμβητηρίου Περιστερίου στους ιδιώτες.

Aπό την αρχή της χρονιάς τα προγράμματα του δήμου υπολειτουργούν καθώς δεν ανανεώθηκε καμία σύμβαση των προπονητών-γυμναστών που ήταν με τα προγράμματα της Γ.Γ.Α όπως και του προσωπικού του κολυμβητηρίου (γιατροί-καθαρίστριες–ναυαγοσώστες) με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ώρες άθλησης για τους αθλούμενους. Έτσι όλο το κόστος συντήρησης (εκτός φυσικού αερίου) έπεσε στις πλάτες των αθλητικών σωματείων δηλαδή στις πλάτες των αθλητών και των οικογενειών τους καθώς όλοι γνωρίζουμε την κακή οικονομική κατάσταση των ερασιτεχνικών σωματείων και την μη επιχορήγησή τους από το κράτος.

Η δημοτική αρχή, προωθώντας την ανταποδοτική λειτουργία του κολυμβητηρίου, αποφάσισε να δωρίσει τα ωράρια του δήμου σε μια επιτροπή, που απαρτίζεται από τα τρία αθλητικά σωματεία του κολυμβητηρίου, βάζοντας μηνιαία συνδρομή και προσλαμβάνοντας τους προπονητές ανασφάλιστους με μεροκάματα πείνας. Στη λογική λοιπόν του να λειτουργήσουν τα προγράμματα πάση θυσία δεν διστάζουν να καταργήσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Θεωρούμε πως τα αθλητικά σωματεία πρέπει να έχουν έναν γενικότερο ρόλο στα πλαίσια του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους. Να καλύπτονται τα έξοδά τους με θεσμοθετημένο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην υπάρχουν αυταπάτες, πως αν αναλάβουν τον ρόλο της διαχείρισης θα λυθούν όλα τους τα προβλήματα. Σήμερα είναι αυτά που έχουν αναλάβει την διαχείριση των προγραμμάτων αύριο όμως μπορεί να είναι ένας ιδιώτης, μια ιδιωτική εταιρεία που θα έχει καλύτερη οικονομική πρόταση προς τον δήμο και θα επιβάλει στα ίδια τα σωματεία μηνιαίο χαράτσι ενοικίασης του χώρου.

Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα και δεν πρέπει να μετριέται με όρους ανταποδοτικότητας. Είναι λαϊκή ανάγκη επειδή συμβάλλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Καταδικάστε την πολιτική της ανταποδοτικότητας και της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού και καταψηφίστε τα κόμματα που την εφαρμόζουν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιποί …πρόθυμοι).

Συσπειρωθείτε στο ταξικό κίνημα και στη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) για να καταχτήσουμε και δωρεάν μαζικό λαϊκό αθλητισμό που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό ψηφίστε, στηρίξτε, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής!

Γιατί σήμερα δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία. Απαιτείται πάλη με ταξικά χαρακτηριστικά και προσανατολισμό. Απαιτείται λαϊκό κίνημα οργανωμένο, πειθαρχημένο και αποφασισμένο να φτάσει στη ρήξη και στην ανατροπή, να επιβάλει τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Μπροστά! Για κοινωνικοποίηση του συσσωρευμένου πλούτου και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για κοινωνία που θα σχεδιάζει, θα παράγει και θα διανέμει με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Για να βρουν λύση τα λαϊκά προβλήματα!

Ο λαός έχει τη δύναμη! Οργάνωση παντού! Τώρα είναι η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή!

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment