PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου για τα εργατικά ατυχήματα


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ Περιστερίου σχετικά με τα εργατικά ατυχήματα.

Αναλυτικά:

Συνάδελφε-σσα τα τρία τραγικά εργατικά ατυχήματα (εγκλήματα) εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο που συνέβησαν σε μια μόνο ήμερα την προηγούμενη εβδομάδα στον κλάδο, αποδεικνύουν ότι δεν είναι σύμπτωση η η κακιά ώρα, η ντε και σόνι ανθρώπινο σφάλμα.

Οφείλονται πρώτα και κυρία, στην συνέχιση της κατάργησης της σταθερής και μόνιμης εργασίας, με τη ραγδαία μείωση του προσωπικού στις υπηρεσίες. Την συνεχή μείωση κονδυλίων για την αντικατάσταση-συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων και οχημάτων, λόγο του κλεισίματος της στρόφιγγας της χρηματοδότησης των δήμων. Την απουσία στην συντριπτική πλειοψηφία στους δήμους μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, λόγο κόστους.

-Αλλά και ειδικότερα στο δήμο μας, με την απαρέγκλιτη στάση της δημοτικής αρχής υπηρετώντας τη κυβερνητική πολιτική με: Την απαξίωση δομών και υπηρεσιών προσφέροντας τες σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως την καθαριότητα  εσωτερικών χώρων των δημοτικών κτηρίων, μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, την συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων και οχημάτων κ.α.

-Με την αδιαφορία της αρχικά να δοθούν έγκαιρα Μέσα Ατομικής Προστασίας  και να παρθούν μετρά υγιεινής και ασφάλειας, και μετέπιπτα την κωλυσιεργία και καθυστέρηση και στους εργαζόμενους που έχουν εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Mε εκβιασμούς και πιέσεις στους εναπομείναντες εργαζόμενους μόνιμους και αορίστου χρόνου:

-Στην καθαριότητα καταργώντας τους το πενθήμερο, επιβάλλοντας υποχρεωτικό εξαήμερο κυρίως στη νυκτερινή βάρδια.

-Στο πράσινο με εξουθενωτικά ωράρια 10 και 12 ωρών, ολοήμερη εργασία.

-Στο κοιμητήριο με διακεκομμένα ωράρια.

-Στα ΚΕΦΙ (ΚΑΠΗ) εργαζόμενους που έχουν στην ευθύνη τους  ταυτόχρονα 2 και 3  ΚΕΦΙ.

-Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με εργαζόμενους που έχουν στην ευθύνη τους παιδιά έξω και πέρα από τον προβλεπόμενο αριθμό του Ο.Ε.Υ. Αποκλεισμό εργαζομένων από τις κανονικές τους άδειες.

Απαίτηση σε εγγραφή απολογία  για χρήση αναρρωτικών   αδειών!!!

 Τα τσιράκια της διοίκησης έχουν την πλειοψηφία στο Δ/Σ του συλλόγου εργαζομένων του δήμου μας (Συνδικαλιστική Ανατροπή) σε αυτό το μακελειό της πίεσης, ή με την σιωπή τους ή με τη συμμετοχή τους βάζουν πλάτη, όπως στο τελευταίο Δ/Σ έκαναν προσπάθεια να μετατοπίσουν τις ευθύνες για τα εργατικά ατυχήματα στους εργαζόμενους.

Για να γλιστρήσουν από την πίεση της ΔΑΣ, να πάρουν θέση στα παραπάνω ζητήματα, περιορίστηκαν σε συκοφαντίες και προσωπικές επιθέσεις, ενώ  έκαναν υπέρτατη προσπάθεια να καλύψουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα συνεχίσουν να παλεύουν  για επίλυση πάνω στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, γιατί πρώτα και κύρια ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα και ταυτόχρονα την υποχρέωση να γυρνά σπίτι του όπως ακριβώς έφυγε το πρωί για την δουλειά του, υγιείς και αρτιμελής στην οικογένεια του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment