PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανακοίνωση Στ. Παπαδόπουλου για την 1η παιδική χαρά Περιστερίου


Σε ανακοίνωση σχετική με την 1η παιδική χαρά Περιστερίου προχώρησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, Στέφανος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά:

Πέρισυ ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έγινε βορά στο βωμό της ακόρεστης δίψας του Παχατουρίδη για προσωπική προβολή. Όχι πως γλύτωσαν ακόμα και  άπορα παιδάκια, που χρησιμοποιήθηκαν, για να δείξουν την  «φιλανθρωπία» του, καθώς εκτέθηκαν δημόσια και στοχευμένα, όταν  παρελάμβαναν δώρα από τον δήμαρχο. Εννοείται, ότι η άπορη μητέρα που «βοηθήθηκε» από το  δήμαρχο ως οικονομικά ανήμπορη, έπρεπε να εκτεθεί στην τηλεοπτική κάμερα και να περιφέρεται η φωτογραφία της στα πρωτοσέλιδα των τοπικών και άλλων εφημερίδων, με γκρο πλαν του  δημάρχου. Η μανία για αυτοπροβολή όμως, δεν σταματάει πουθενά για τον κ. Παχατουρίδη. Εκμεταλλεύτηκε ακόμη και  το θρησκευτικό συναίσθημα των δημοτών, προκειμένου να νομιμοποιήσει οπωσδήποτε τις παρατυπίες-παρανομίες, με τις οποίες μετέτρεψε την 1η παιδική χαρά σε ολίγη από πλατεία με καφετέρια.

Φέτος αποφάσισε ο κ. Παχατουρίδης, ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων να γίνει στην πισίνα της καφετέριας. Εκτός από το γελοίο του πράγματος, υπάρχει αντικειμενικά και το χειρότερο, καθώς προωθεί απροκάλυπτα και κατά τον προσφιλή του τρόπο, επιχειρηματικά συμφέροντα, ακόμα κι αν όχημα για τον σκοπό του γίνεται ένα θρησκευτικό γεγονός. Και πάντως, δεν αφήνει ευκαιρία να πέσει κάτω κάθε φορά που αυτοπροβάλλεται ή επιχειρεί να εξυπηρετήσει συμφέροντα ,ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει ή παραβιάσει νόμους για να υλοποιήσει την όποια επιδίωξή του. Τι κι αν η περιφέρεια μέσω της επιτροπής παρακολούθησης  του έργου, ζητούσε την άμεση αποκατάστασή  του, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση. Προκύπτει από τις πάγιες πρακτικές του κ. Παχατουρίδη, ότι η αλαζονεία του είναι τόση, που τον οδηγεί να θεωρεί τον εαυτό του και  τον θεσμικό του ρόλο, πάνω από τους νόμους, τους  οποίους, εδώ και χρόνια  επιδεικτικά παραβιάζει και προσβλητικά αδιαφορεί γι αυτούς.

Ανεξάρτητα όμως, από τις ακολουθούμενες μεθοδεύσεις του κ.Παχατουρίδη για εξυπηρέτηση ιδίου πολιτικού οφέλους ή όποιου άλλου, η νομική υπηρεσία, της περιφέρειας αποφαίνεται ότι «…το τελικό αποτέλεσμα της βιοκληματικής ανάπλασης δεν φαίνεται να είναι η βελτίωση της παιδικής χαράς, αλλά τελικά η αυθαίρετη μετατροπή της πλατείας με την λειτουργία αναψυκτηρίου-καφετέριας στο μεγαλύτερο τμήμα της, με αθλητικό χώρο (όργανα γυμναστικής) και ένα μικρό τμήμα παιδικής χαράς με όργανα.», όπως φαίνεται παρακάτω στο έγγραφο της νομικής υπηρεσίας.

st_papadop_1

Στην προσπάθεια δε του κ. Παχατουρίδη για αυτοδίκαιη παραλαβή, έρχεται η νομική υπηρεσία να διευκρινίσει ότι «…δεν επέρχεται η αυτοδίκαιη παραλαβή…» και «…δεν διενεργείται η παραλαβή».

st_papadop_2

Τελικά, η νομική υπηρεσία της περιφέρειας, αποφαίνεται ότι «…το προς παραλαβή έργο δεν πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας αναφορικά με τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τις παιδικές χαρές…ούτε πολύ περισσότερο εμπίπτει στην περιγραφή του αντικειμένου όπως αναγράφεται στη σχετική προγραμματική σύμβαση…».

Save0003-31

Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό από τους  δημότες, ότι δεν κρίνεται η αισθητική της πλατείας, όπως επιχειρεί να επικοινωνήσει ο κ. Παχατουρίδης, αλλά ότι με πλάγιο και έμμεσο  τρόπο, μετέτρεψε την παιδική χαρά σε πλατεία, με μοναδικό ίσως σκοπό, να λειτουργήσει εκεί καφετέρια. Με χρήματα που διεκδίκησε και πήρε από την περιφέρεια, με χρήματα του λαού, ευνοεί επιχειρηματικά συμφέροντα, αδιαφορώντας και παραβιάζοντας προκλητικά και ανεμπόδιστος, το γράμμα του νόμου, όπως το συνηθίζει χρόνια τώρα. Μία παράτυπη-παράνομη πλατεία, που επιλέχτηκε από την πρώτη στιγμή να κάνει εκδηλώσεις, για να τη διαφημίσει και ταυτόχρονα, ν’ αναγκάσει έμμεσα  τον δημότη να την αποδεχθεί και ουσιαστικά, να τον χρησιμοποιήσει ως άλλοθί του σε μελλοντικά προβλήματα που θα προκύψουν .

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment