PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακοίνωση – κάλεσμα από τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου


Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου απευθύνει κάλεσμα σε εργαζόμενους,  άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καλεί τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της πόλης να ενώσουν τη φωνή και τη δράση τους στον αγώνα ενάντια ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς και στις συγκρούσεις που ξεσπάνε ανάμεσα στις στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες των καπιταλιστών για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων ενέργειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, με όχημα τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση. Δίνει το 2% του ΑΕΠ για Νατοϊκές δαπάνες, όσο ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. .

Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη με το αίμα των λαών. Γι’ αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς.

 Εργαζόμενοι ,  άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και τις νέες

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη άλλων χωρών, με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

   Υψώνουμε τη σημαία των συμφερόντων της εργατικής τάξης!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ  στις 24 και 25 Ιούνη και στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο  24 Ιούνη στη 1 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
  • Καμία αλλαγή των  συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών

        για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment