PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανακάλεσε την απολογία του ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του ανακριτή και ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο ‘Άκης Τσοχατζόπουλος.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση του ανακριτή και ανακάλεσε την πρώτη απολογία του ο ‘Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως είπαν στους δημοσιογράφους οι συνήγοροί του.

Οι τρεις νομικοί σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του ανακριτή, υποστήριξαν ότι ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση του κ. Μαλλή καθώς θεωρεί απολύτως άκυρη και παράνομη την ασκηθείσα σε βάρος του δίωξη και την όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Σύμφωνα με τους τρεις νομικούς, ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι η συνολική διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του είναι αμιγώς πολιτική, κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του από ένα σύστημα εξουσίας που τον έφερε στη θέση αυτή. Όπως δήλωσαν οι τρεις συνήγοροι του Τσοχατζόπουλου, το σύστημα αυτό ελέγχεται τώρα από τις δικαστικές αρχές.

Κατά τον «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης, τονίζουν οι συνήγοροί του, η διαδικασία αυτή θα τελειώσει όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή, όπου είναι αποφασισμένος να μιλήσει «να δείξει την αλήθεια στο λαό και να αποκαταστήσει την αδικία».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέφερε στον ανακριτή το αίτημά του να κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ και τα τότε στελέχη του υπουργείου ‘Αμυνας που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για τις επίμαχες προμήθειες, αίτημα που όπως δήλωσαν οι συνήγοροι σιωπηρώς αρνείται ο κ. Μαλλής.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού τονίζουν τη θέση του κατηγορουμένου, ότι οι αποφάσεις για τα υποβρύχια ελήφθησαν από το ΚΥΣΕΑ με εισήγηση του ιδίου, την διεκπεραίωση των οποίων ανέλαβε ο τότε γραμματέας εξοπλισμών και ο γενικός διευθυντής των εμπλεκομένων στην υπόθεση Ναυπηγείων.

Όπως δήλωσαν οι τρεις δικηγόροι, ο κατηγορούμενος έκανε έκκληση και πάλι στον ανακριτή προκειμένου να αποφυλακιστεί η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Τέλος, δια των συνηγόρων του ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος «απάντησε» στη χθεσινή δήλωση του δικηγόρου της κόρης του, που τον κάλεσε να σπάσει τη σιωπή του: «Αν αποφασίσει να μιλήσει, θα μιλήσει όταν θέλει και δεν δέχεται καμία υπόδειξη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment