PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Αναβολή Συνεδρίασης Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ


Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σε μία εβδομάδα, προκειμένου να κατατεθούν εγγράφως οι απόψεις όσων μελών το επιθυμούν.

Για τελευταία ευκαιρία επίλυσης του τεράστιου προβλήματος των σκουπιδιών πριν η Αττική μετατραπεί σε “απορριμμάτων τόπο” έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μετά τη σημερινή αναβολή για μία εβδομάδα της συζήτησης και λήψης απόφασης από το Δ.Σ. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), σχετικά με την υπαγωγή στη μέθοδο Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα) της κατασκευής τεσσάρων (4) εργοστασίων διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων της Αττικής.

Τόνισε δε ότι «αν χαθεί κι αυτή η ευκαιρία, μαζί με τα 150 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, οι ευθύνες θα βαρύνουν εκείνους οι οποίοι με την παρελκυστική τακτική που ακολούθησαν και ακολουθούν, μας έχουν φτάσει σ’ αυτό το οριακά κρίσιμο σημείο».

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο Συμβούλιο, υπήρξε ευρεία συμμετοχή των μελών του Δ.Σ., που πλησίασε το 70%, παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ να εμποδίσουν την είσοδο των μελών στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Έπειτα, όμως, από την πρόταση ορισμένων μελών του Δ.Σ., για ολιγοήμερη αναβολή του θέματος, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, αποδέχθηκε το αίτημά τους και η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σε μία (1) εβδομάδα, προκειμένου να κατατεθούν εγγράφως οι απόψεις όσων μελών το επιθυμούν.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Παρ’ ότι μετά από 30 χρόνια αναποτελεσματικής ακινησίας, συνέπεια των προσωπικών στρατηγικών ή και συμφερόντων των εμπλεκομένων και καθώς ο χρόνος λήψης απόφασης πιέζει αφόρητα, αποδέχθηκα την ολιγοήμερη αναβολή που ζήτησαν μέλη του Δ.Σ.

Οφείλω, όμως, να επισημάνω ότι ανέλαβα την Προεδρία του ΕΔΣΝΑ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων, για να δρομολογηθεί, επιτέλους, μία ριζική, οριστική, σύννομη και εναρμονισμένη με το κοινοτικό δίκαιο και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα λύση σε ένα χρόνιο και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών ζήτημα.

Καλώ όλους όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή τη διαδικασία να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων και να αναλάβουν με θάρρος και παρρησία τις μεγάλες ευθύνες τους, απέναντι στους κατοίκους της Αττικής.

Όσο για τις αβάσιμους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ένα έχω να πω: Ευτυχώς, γνωριζόμαστε όλοι καλά στην Αττική.

Θέλω να επισημάνω ότι η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ πήρε αποφάσεις που δεν συμφωνούν με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επιπροσθέτως, στη συνάντηση που είχα πριν από λίγες ημέρες με το Δ.Σ. των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, τους διαβεβαίωσα ότι ο ρόλος τους στη διαχείριση των απορριμμάτων όχι μόνο θα διατηρηθεί αλλά και θα αναβαθμιστεί.

Κρίνομαι όχι από μια συνδικαλιστική μειοψηφία, αλλά από 5 εκ. πολίτες που απαιτούν από την Περιφέρεια και εμένα προσωπικά, να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά πριν το πρόβλημα των σκουπιδιών πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Η μόνη δέσμευση που έχω απέναντί τους είναι αυτή που διατύπωσα από την περίοδο των εκλογών.

Δέσμευση για ρεαλιστική λύση, που δεν θα στηρίζεται σε πόρους του κράτους, γιατί απλώς δεν υπάρχουν, λύση ανοιχτή σε όλες τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη, λύση φιλική προς το περιβάλλον, λύση αναπτυξιακή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment