PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αναβαθμίζει την Σοφοκλή Βενιζέλου στο Περιστέρι η επερχόμενη ανάπλαση


Με στόχο την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του 4ου διαμερίσματος Περιστερίου και σε μια εποχή δύσκολη για υλοποίηση μεγάλων τεχνικών έργων, η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου που θα λύσει χρόνια προβλήματα των ανθρώπων που ζουν και κινούνται στη περιοχή, πήρε το πράσινο φως της υλοποίησης!

Το έργο που εγκρίθηκε την 1η Μαρτίου 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 1.740.000,00 ευρώ, δικαίωσε τους κατοίκους οι οποίοι πολλές φορές είχαν καταφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα στη περιοχή τους, τα οποία μάλιστα όσο περνούσαν τα χρόνια μεγάλωναν…

“Από την ώρα που λειτούργησε το μετρό του Αγίου Αντωνίου, εμείς για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας κάνουμε πολλές βόλτες γύρω γύρω μέχρι να βρούμε την πολυπόθητη θέση, ή τ’ αφήνουμε χιλιόμετρα μακριά…”, είπε ιδιoκτήτης διαμερίσματος επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στο Peristerinews.gr, που έκανε ένα μικρό οδοιπορικό στο συγκεκριμένο δρόμο, συνομιλώντας με κατοίκους που διαμένουν εκεί για το έργο που πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά.

“Είναι φιλόδοξο το έργο της ανάπλασης και το επιζητούμε χρόνια και χρόνια… αρκεί να μη μείνει στα χαρτιά…

Η γειτονιά μας μοιάζει σαν ξεχασμένη για πολλές δεκαετίες, αλλά εάν η ανάπλαση γίνει πραγματικότητα θα δώσει ποιότητα στη ζωή μας και θα πάρει ανάσα η αγορά μας, πριν αυτή εξαφανιστεί ολοκληρωτικά…” πρόσθεσε ακόμη ένας κάτοικος και ιδιοκτήτης μικρού σούπερ-μάρκετ.

Οι εικόνες φθοράς των πεζοδρομίων, των χορταριασμένων πάρκων, των διπλοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων και τόσων άλλων προβλημάτων της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στη Τσαλαβούτα, θα υπάρχει μόνο σε αναμνηστικές φωτογραφίες, γιατί η περιοχή θ’ αλλάξει ριζικά. Θα γίνει καλύτερη, ανθρώπινη, φιλόξενη και προσβάσιμη σε κάθε επισκέπτη!

Στη συνέχεια στη συνάντηση που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, Παναγιώτη Λύκο μας τόνισε τα εξής:

“Η ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, είναι μια σημαντική απόφαση προς όφελος των δημοτών και της περιοχής.Θα περιλαμβάνει επέκταση πεζοδρομίων ελαχιστοποιώντας την κυριαρχία του αυτοκινήτου, δενδροφύτευση με 205 μεγάλα δέντρα, νέο φωτισμό, πάρκινγκ θεσμοθετημένο σε όλο το χώρο, εγκατάσταση γραμμών τυφλών και  ειδικές ράμπες που θα εξυπηρετούν τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια, ενώ θα στρωθεί και νέα άσφαλτος.

Ανάπλαση θα γίνει επίσης και της πλατείας που ευρίσκεται απέναντι από τα ΕΛΤΑ, η οποία θα διαμορφωθεί σε μια πλατεία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων.”

Κλείνοντας τη μικρή συνομιλία, ο κ. Λύκος μας είπε ακόμη: “Το έργο της ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου είναι μια σημαντική απόφαση για την οποία δουλέψαμε συλλογικά, Δήμος Περιστερίου και Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα Αθήνας κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους!”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment