PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανένδοτοι οι λιμενεργάτες των ΟΛΠ – ΟΛΘ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, που ζητούν δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις τους, εν όψει του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στα δύο μεγάλα λιμάνια από τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, όπως το γεγονός ότι η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, ανέφεραν ότι δεν έχει ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ελληνικού Δημοσίου, ενώ υπογράμμισαν ότι εκκρεμεί απόφαση επί σχετικής ενστάσεως που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι σε αρχική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι απεργοί διαδήλωσαν και έξω από το ξενοδοχείο Plaza όπου ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση του ΟΛΠ, με στόχο να εγκρίνει αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας, αλλά και τη νέα σύμβαση παραχώρησης για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Μόλις έφτασαν στην είσοδο του ξενοδοχείου, τα ρολά κατέβηκαν και μπροστά τους παρατάχθηκαν άνδρες των ΥΜΕΤ, κλείνοντάς τους τον δρόμο.

Επικράτησε μικρή ένταση, χωρίς να προκλήθούν επεισόδια, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών, Νίκος Γεωργίου, αλλά και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ενώ είναι μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ δεν τους επετράπη η είσοδος, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

«Σκοπεύω να προχωρήσω σε μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου. Δεν γίνεται έτσι να προχωράμε με τέτοιους σχεδιασμούς και η Γενική Συνέλευση των μετόχων να συνεδριάζει απαγορεύοντας την είσοδο στα μέλη του ΔΣ αλλά και σε εργαζόμενους που έχουν μετοχές του Οργανισμού» τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών.

Αύριο οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment