PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανάγκη αναβάθμισης στην παλιά αγορά στο κέντρο του Περιστερίου


Πολύς ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την παλιά αγορά ή αλλιώς “ψαράδικα” που βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου απέναντι από την πλατεία Δημοκρατίας.

Πρόκειται για ένα παλιό και εγκαταλελειμμένο δημοτικό κτίριο της πόλης μας, που μονάχα ως μια άσχημη εικόνα μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος, πόσο μάλλον αν σκεφτείς ότι στο ίδιο σημείο υπάρχουν ένα καινούριο Δημαρχείο, μια ανανεωμένη πλατεία και φυσικά ο κεντρικός σταθμός Μετρό της πόλης μας.

Βέβαια δεν παύει να αποτελεί ιστορικό κτίριο για την πόλη, μιας και τα παλαιότερα χρόνια υπήρξε εκεί η παλιά αγορά στο κέντρο του Περιστερίου όπου και συναθροίζονταν εκατοντάδες Περιστεριώτες για τα ψώνια τους.

Εδώ και πολλά χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος παραμένει ερμητικά κλειστός με τις λαμαρίνες που τοποθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε όλο το μήκος της πρόσοψης των “ψαράδικων” όταν το 2010 είχε πραγματοποιηθεί κατάληψη από συλλογικότητες που αντιδρούσαν σε ενδεχόμενη δραστηριοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου αλλά και στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου, τα κτίρια της παλιάς αγοράς θα βγουν σε διαγωνισμό προς διάθεση ενοικίασης το επόμενο διάστημα όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να κάνει την προσφορά του.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το μηνιαίο μίσθωμα αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης στα 1600 ευρώ με δωδεκαετή διάρκεια συμβολαίου για 253 τ.μ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου στις 10:00 σε χώρο του Δημαρχείου.

Η άποψη μας είναι εφάμιλλη του τίτλου που έχουμε δώσει στο συγκεκριμένο άρθρο. Υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης στην παλιά αγορά στο κέντρο του Περιστερίου. Θα μπορούσε λοιπόν στο σημείο να γίνει μια αγορά προϊόντων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας) όπως αυτή που υπάρχει στη περιοχή της Λαχαναγοράς του Ρέντη, όπου προϊόντα πρώτης ανάγκης προσφέρονται σε προσιτές τιμές προς όφελος των πιο αδύναμων καταναλωτών.

Μια ιδέα που θα μπορούσε να αναβαθμίσει το χώρο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΟΚΑΑ, θα διατηρούσε τον παλιό χαρακτήρα του κτιρίου και θα δημιουργούσε με την ανάλογη αναμόρφωση του χώρου μια αίσθηση από το παλιό Περιστέρι στα δεδομένα του μέλλοντος.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πρότειναν τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου.

Θα θέλαμε και τη δική σας άποψη και υπόδειξη για το τι θα μπορούσε να γίνει στη παλιά αγορά του Περιστερίου στα σχόλια κάτω από το θέμα στην επαγγελματική σελίδα του PeristeriNews.gr.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment