PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Φτάνουμε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαδρομής


Για το τέλος μίας πολύ δύσκολης διαδρομής, όπου η χώρα στάθηκε όρθια στα πόδια της, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Λήμνο, τονίζοντας πως σε λίγους μήνες η Ελλάδα θα βγει αυτοδύναμη από μια δύσκολη περιπέτεια. «Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Λιβαδοχώρι Λήμνου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως βρίσκεται σε έναν ιστορικό τόπο όπου εκεί έγινε ένα σημαντικό βήμα για την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Στον Μούδρο υπογράφηκε η ανακωχή της Αντάντ με την Οθωμανική Αυτοκρατορία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το νησί αποτέλεσε έναν τόπο φιλόξενης γης για τους πρόσφυγες μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως πρώτο καθήκον αποτελεί η ασφάλεια, η διαφύλαξη των συνόρων και η εθνική ακεραιότητα. Ειδικά, όπως είπε, με έναν γείτονα που αρέσκεται σε προκλητικές ενέργειες οι οποίες οδηγούν σε αδιέξοδο.

«Η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας, με ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα η οποία διασφαλίζει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιωματα και την εδαφική της ακεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα για τη διαρκή μέριμνα και την διαφύλαξη της ποιότητας ζωής στις ακριτικές περιοχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment