PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων στο Κυπριακό


Για συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη των πάγιων θέσεων της ελληνικής πλευράς έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του κ. Τσίπρας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το Κυπριακό, ο Πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει εν όψει της διαπραγμάτευσης στη Γενεύη. Στις δηλώσεις που έγιναν μπροστά στην κάμερα ο κ. Τσίπρας τόνισε το ευαίσθητο στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις και επανέλαβε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

«Υπάρχει συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητά μας να βρούμε δίκαιη λύση και να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και την ιδιότητα της Κύπρου ως μέλος της Ε.Ε.» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι «εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο».

Τόνισε ότι η γραμμή είναι και ευρωπαϊκή γιατί η κυριαρχία της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή. «Οι εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν νοούνται γιατί κάθε παραβίαση συνιστά παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου» διεμήνυσε.

«Υπάρχει ενότητα και θωράκιση του Κυπριακού, επιτέλους. Υπάρχουν πολλοί και στην Ε.Ε. που στηρίζουν δίκαιη και βιώσιμη λύση» σημείωσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment