PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα επέλεξε το μονοπάτι της αλληλεγγύης


Στην επιλογή της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 67ης ευρωπαϊκής Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα είχε το μεγάλο δίλημμα «ή να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου ή να προστατεύσουμε μόνο το δικό μας συμφέρον». «Η δική μου χώρα», πρόσθεσε, «επέλεξε το πρώτο μονοπάτι, το μόνο που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον».

Ανέφερε ακόμη πως «ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε την πατρίδα μας ήταν να κάνουμε το μέγιστο δυνατό, ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες και οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στην υγεία».

Ο Πρωθυπουργός μίλησε και για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, αν και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και δύσκολα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπέδωση των κανόνων διαφάνειας, με τους οποίους κινούνται πλέον οι διαδικασίες στον χώρο της υγείας.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε σύμμαχο της χώρας μας στις προσπάθειές της, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment