PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αλ. Σταυρούλιας: Ξέρουμε και μπορούμε να διαφυλάξουμε τα οικονομικά της πόλης μας


Να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Με έγγραφό του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καλεί τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κεντρική Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 και αποφάσισε να μην καταθέσουν οι δήμοι τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι: «Όπως το 2015, έτσι και τώρα, θα μας βρουν απέναντι».

Στο PeristeriNews.gr μετά την νέα αυτή εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου κ. Αλέξης Σταυρούλιας, είπε για το θέμα τα εξής:

«Με ημερομηνία 13/9/2017 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αποστέλλει έγγραφο σε όλους τους Δήμους και επανενεργοποιεί την υπ’ αριθ, 142/22-415 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης με την οποία δίδεται κατεπείγουσα εντολή για την μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων χρημάτων των Δήμων της Ελλάδος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής:

Για ποιο λόγο αφαιρείται η ανεξαρτησία του θεσμού των Δήμων να διαχειρίζονται τα χρήματά τους με μόνο σκοπό το όφελος των δημοτών του και ορίζει και καθορίζει που θα διατεθούν τα αποθεματικά τους;

Τα τελευταία 6 χρόνια οι Δήμοι έχουν χάσει το 60% των πόρων τους, έχουν αποκοπεί από το ΕΣΠΑ και παρά ταύτα, κάποιοι όπως ο Δήμος Περιστερίου, ο δικός μας Δήμος, έχουν καταφέρει ένα πολύ μεγάλο ρυθμό Ανάπτυξης.

Οι πολίτες του Δήμου επιλέγουν με την ψήφο τους την διοίκηση που θα τους εκπροσωπήσει και που θα τους διαφυλάξει τα συμφέροντά τους. Δεν νομίζω ότι έχει κανένας ανάγκη συμβουλές και προτροπές από κανέναν.

Είμαστε σε θέση σαν Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε να διαφυλάξουμε τα οικονομικά συμφέροντα της πόλης μας, γι’ αυτό χαιρετίζουμε και την απόφαση της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2017, με την οποία αποφασίζεται να μην κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα χρήματα των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τελικά βγαίνει η Ελλάδα από τα μνημόνια ή δεν βγαίνει; Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment