PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αισιόδοξος ο Ν. Αναστασιάδης για την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 2015


Αισιοδοξία ότι το 2015 θα είναι ελπιδοφόρο για την οικονομία της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος, αν και παραδέχθηκε πως η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα δύσκολα.

Αισιοδοξία ότι το 2015 θα είναι ελπιδοφόρο για την οικονομία της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αν και παραδέχθηκε πως η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα δύσκολα. «Όσο υπάρχουν άνεργοι και κοινωνικά παντοπωλεία τα προβλήματα παραμένουν», τόνισε.

Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί δύο βασικές προϋποθέσεις, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η αξιοπιστία της χρηματοληπτικής ικανότητας του κράτους.

Ο Κύπριος πρόεδρος υπενθύμισε ότι το κράτος ήταν υπό κατάρρευση, τονίζοντας ότι σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση κατόρθωσε να βγει στις αγορές και να δημιουργήσει τις προοπτικές εμπιστοσύνης, ενώ οι τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής και έχουν επιτύχει στην προσπάθεια αναχρηματοδότησης και ανακεφαλαιοποίησης.

Για την κατάσταση της υγείας του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η ανάρρωση εξελίσσεται καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι γιατροί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment