PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αγριεύει ο καιρός


Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και θυελλώδεις ανέμους, θα σημειωθεί από τη νύχτα και από τα βόρεια, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά, από σήμερα τη νύχτα και την Τρίτη ο υδράργυρος θα καταγράψει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κατά 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στην κεντρική Μακεδονία, το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και σταδιακά τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Αττική. Από το βράδυ της Τρίτης οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα επικρατήσουν χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7-8 μποφόρ) θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ.

Ειδικότερα, την Πέμπτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες – κατά τόπους ισχυρές – θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Leave a Comment