PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Αγιασμός στην υπό ανέγερση Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Δήμου Ιλίου


Με τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, τελέστηκε ο Αγιασμός του υπό ανέγερση Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ιλίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, παρουσία του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρου Σχινά, του Αντιπροέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε την πολύχρονη διεκδίκηση του Δήμου για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου Δομών Κοινωνικής Φροντίδας Ιλίου, η οποία «βρήκε ανταπόκριση από την κοινωνική ευαισθησία της Περιφέρειας Αττικής, τόσο κατά την περίοδο που ήταν Περιφερειάρχης Αττικής ο Γιάννης Σγουρός, όσο και σήμερα, που συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς, με Περιφερειάρχη την Ρένα Δούρου» και στη συνέχεια, αφού τους ευχαρίστησε θερμά, με ενωτική διάθεση σημείωσε:

«Τα έργα υποδομής κοινωνικού χαρακτήρα ενώνουν. Οι όποιες αντιθέσεις ή διαχωριστικές γραμμές μπορεί να υπάρχουν, μπαίνουν στο περιθώριο, όταν πρόκειται για το κοινό καλό και για έργα προς όφελος των πολιτών. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τις ώριμες και λεπτομερείς μελέτες των στελεχών της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, το Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο, συνολικού προϋπολογισμού 9.950.000 ευρώ, προχωράει με εντατικούς ρυθμούς. Το έργο αυτό είναι η απόδειξη και το αποτέλεσμα της στενής και αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.»

Στην τελετή του Αγιασμού παρευρέθηκαν επίσης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Νίκαιας κ. Αλέξιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Καισαριανής , Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεόδωρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμης, ο Πρωτοσύγκελος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών Γεώργιος Κουμουτάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Κωνσταντίνος Καράμπελας και Νίκος Κωστόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Παντελιάς, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιλίου Παναγιώτης Συρμάλης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου Γιώργος Μακρής, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment