PeristeriNews.gr
Διεθνή

Αίγυπτος: Επίθεση ενόπλων κατά χριστιανών


Νέα αιματηρή επίθεση κατά των χριστιανών Κοπτών -με 24 νεκρούς- πραγματοποίησαν οι ακραίοι ισλαμιστές στην Αίγυπτο, ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και την ευθύνη γι’ αυτές είχε αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένοπλοι, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν σήμερα σε μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στη νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 24 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26, καθώς ταξίδευαν με λεωφορεία προς ένα μοναστήρι, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, είπαν οι πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η επίθεση έγινε καθώς οι Κόπτες κατευθύνονταν για να προσευχηθούν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Είπαν πως μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετοί νέοι.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς Εθνικής Αμύνης και Εσωτερικών, ενώ ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, ο οποίος ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Πάντως, η κοινή γνώμη της χώρας έχει παγώσει, άλλη μία φορά με το χτύπημα εναντίον των Κοπτών, μετά και τα πολύνεκρα τρομοκρατικά κτυπήματα της Κυριακής των Βαΐων, στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια.

Να σημειωθεί ότι εκτελεστές του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν άλλη μία φορά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο ιερός μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.

Όπως είναι γνωστό, οι προηγούμενες επιθέσεις έγιναν στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα, τον Δεκέμβριο, είχε γίνει την ημέρα των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.
Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment