PeristeriNews.gr
Media

Ήρθε η ώρα να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ


Σε κλοιό διαμαρτυριών για την πολιτική συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Σε κλοιό διαμαρτυριών για την πολιτική συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Από τον «διάλογο» μεταξύ του υπουργού, ο οποίος ήταν καλεσμένος την περασμένη Τρίτη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, και του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος βρέθηκε στην ίδια εκπομπή μία μέρα μετά, τις εντυπώσεις κέρδισε ο συνδικαλιστής.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ αποδόμησε τα επιχειρήματα του υπουργού Επικρατείας για το κλείσιμο του πρώτου κρατικού καναλιού.

Βέβαια, η πραγματική αιτία κατάργησης της ΕΤ1 είναι ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στην ΕΡΤ.

Να οδηγηθούν δηλαδή εκτός κρατικής τηλεόρασης περισσότεροι από 1.000 μόνιμοι υπάλληλοί της.

Πάντως το ΙΟΜ και το Εθνικό Αρχείο βάζουν λουκέτο την επόμενη εβδομάδα με υπουργική απόφαση.

Το ερώτημα είναι πώς θα ξεπεραστεί η διάταξη του νόμου της Τηλεοπτικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας που ορίζει το ΙΟΜ ως αποκλειστικό partner για την ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν τα τηλεοπτικά κανάλια τηρούν τους όρους στην ποσόστωση των έργων ευρωπαϊκής παραγωγής.

Στα δικαστήρια έχουν προσφύγει οι πρώην διευθυντές του ΤV 100 που απομακρύνθηκαν από τους δημοτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς διεκδικώντας αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, μετά την άρνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να πληρώσει τις αποζημιώσεις τους.

Οι ελπίδες ότι μπορεί το ALTER να επανακάμψει στις τηλεοπτικές οθόνες την ερχόμενη εβδομάδα αναπτερώθηκαν μετά την κίνηση της διοίκησης να αρχίσει τις πληρωμές τεχνικών και δημοσιογράφων.

Μέχρι αύριο, σύμφωνα με όσα λέγονται στο Μπουρνάζι, θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, ώστε από Τρίτη πρωί το πρόγραμμα να βρίσκεται πάλι live στον αέρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment