PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει γίνει περικοπή στους μισθούς


Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του κατώτατου μισθού μετά τη λήξη του προγράμματος, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι, επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει γίνει περικοπή στους μισθούς, εξηγώντας πως η μείωση μισθού νομοθετήθηκε το 2012, «δραματική μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, κατά 32% για τους νέους και αναστολή των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Με νομική παρέμβαση απομειώθηκε ο κατώτατος μισθός και ανεστάλησαν οι συλλογικές διαπραγματευσείς δημιουργώντας έτσι, ένα πλαίσιο που οι μισθοί διαρκώς θα συμπιέζονταν», τόνισε η υπουργός Εργασίας παρουσιάζοντας τους τρεις άξονες που λειτουργεί η κυβέρνηση, διαμορφώνοντας, όπως είπε, μία δυναμική για καλύτερους μισθούς:

  • η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η οποία νομοθετήθηκε και θα επανέλθουν σε ισχύ τον Αύγουστο του 2018
  • η μείωση της ανεργίας και τρίτος άξονας
  • η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία δρομολογείται και θα υλοποιηθεί, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα

Αναφορικά με την ανεργία η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για τη σταθερή αποκλιμάκωσή της, σημειώνοντας ότι μέσα σε τρία χρόνι, έχει μειωθεί περίπου κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό.

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά επικεντρωμένη, πρωτίστως, στη δημιουργία κινήτρων, προκειμένου να γίνουν μόνιμες οι θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώσε, πολύ σημαντική είναι και η δουλειά που γίνεται για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Υποστήριξε δε ότι το κυριότερο πρόβλημα πλέον δεν είναι η αδήλωτη εργασία, αλλά η υποδηλωμένη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment