PeristeriNews.gr
Διεθνή

Έπεσαν γροθιές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση


Επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου τη Μ. Πέμπτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του κοινοβουλίου.

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και Κούρδοι συνάδελφοί του αντάλλαξαν γροθιές, σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η επιτροπή συζητούσε επί της πρότασης που κατέθεσε η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών οι οποίοι έχουν ήδη προκαλέσει τέτοιους είδους επεισόδια.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για όλα τα πολιτικά κόμματα, όμως οι πολέμιοι της τουρκικής κυβέρνησης διακρίνουν σε αυτό έναν ελιγμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), προκειμένου να διαλύσει το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), οι βουλευτές του οποίου ενδέχεται να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης- στην περίπτωση άρσης της ασυλίας τους- για την υποστήριξη που φέρονται να προσφέρουν στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ένταση υπήρξε και τη Μ. Τετάρτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με γροθιές μεταξύ των βουλευτών, ωστόσο τα επεισόδια που ξέσπασαν τη Μ. Πέμπτη στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων κρίνονται σοβαρότερα.

Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, μετέδωσε το NTV.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment