PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την κυριακάτικη αργία


Ανακοίνωση εξέδωσε, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δήμου Περιστερίου, με αιχμή το αίτημα νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας και καλεί σε κινητοποίηση την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 10:30 πμ μεταξύ των οδών Καραθεοδωρή και Εθν. Αντιστάσεως στο Περιστέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου:

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα ενάντια στην παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, την οικογενειακή ζωή, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί στρατηγική επιλογή των πολυκαταστημάτων και προωθείται από όλες τις κυβερνήσεις.

Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι το άνοιγμα των καταστημάτων μας τις Κυριακές, σε συνδυασμό με την οικονομική αδυναμία των εργαζομένων – καταναλωτών και τα κάθε είδους χαράτσια που μας επιβάλλονται, δεν βελτιώνουν το διαθέσιμο για την οικογένειά μας εισόδημα.

Ταυτόχρονα προχωρά η μονοπώληση της αγοράς, με τα πολυκαταστήματα και τις εμπορικές αλυσίδες να αυξάνουν το δικό τους μερίδιο.

Η αντικειμενική αυτή εξέλιξη και οι τάσεις που διαμορφώνονται κάνουν πιο δύσκολες τις συνθήκες εργασίας για εμάς τους αυτοαπασχολούμενους.

Έτσι η απόκτηση ικανοποιητικού εισοδήματος, ή έστω «ο περιορισμός της χασούρας» μέσω ατομικών λύσεων, με αύξηση του ωραρίου λειτουργίας, με την εντατικοποίηση της ατομικής μας εργασίας, δεν αποδίδει πια όπως παλιότερα.

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας για ανθρώπινο ωράριο, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, για ξεκούραση, φροντίδα της οικογένειας και των παιδιών μας που μεγαλώνουν μέσα στα μαγαζιά. Είναι κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους στο εμπόριο που δουλεύουν με απάνθρωπα ωράρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
με διεύρυνση της πάλης μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες και τον χρόνο εργασίας, τις προϋποθέσεις και τους όρους ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου. Μια τέτοια διεύρυνση οφείλει να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα από την πλευρά των δικών μας αναγκών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

– Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο

– Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καλυπτόμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μετά από αυτόν στο ύψος του βασικού μισθού. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου και τοκετού. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό, υπολογισμός του χρόνου αυτού στο συντάξιμο χρόνο.

– Κάλυψη όλων των αναγκών, για τη διασφάλιση επαρκών υποδομών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις (πχ φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα). Κατάργηση των τροφείων.

– Ίδρυση κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά σε όλους τους Δήμους, με εξειδικευμένο προσωπικό, κατά τις απογευματινές ώρες και τις αργίες. Αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή προγράμματα κατασκηνώσεων τους καλοκαιρινούς μήνες, για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (πχ ασφαλιστική ενημερότητα). Κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

– Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

– Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

– Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν.

– Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Επίσης επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ταμείο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ 10:30 πμ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΚΑΙ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment