PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής


Έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ κατοίκων και επαγγελματιών από την περιοχή της Μάνδρας και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου.

Η 40μελής ομάδα επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και εμπόρων, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, ανέγνωσε ψήφισμα αιτημάτων. Επίσης ανήρτησαν στον χώρο πανό όπου αναγραφόταν «Φθάνει πια. Η αδιαφορία, η διαπλοκή και τα μνημόνια στερούν ανθρώπινες ζωές».

Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται:

– Η άμεση υλοποίηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων
– Γενναία χρηματοδότηση για εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα.
– Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους άστεγους
– Ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών με αποζημιώσεις σε ποσοστό 100%
– Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων της περιοχής χωρίς τόκους, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρους τέλη κλπ.

Οι παριστάμενοι ζητούσαν με επιτακτικό τρόπο από την περιφερειάρχη να τους δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τον σχεδιασμό των επόμενων ημερών.

Μάλιστα, μία γυναίκα επαγγελματίας πήρε το λόγο και σε έντονο ύφος ζήτησε από την κ. Δούρου να της παρουσιάσει με ακρίβεια τις κινήσεις που θα πραγματοποιήσει κάθε μέρα.

«Να μάθουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ντροπή σας, από ποιον ζητάτε να σας βοηθήσει; Από τον Θεό;», φώναζε η γυναίκα.

Η περιφερειάρχης, από το βήμα που βρισκόταν, υποσχέθηκε να δρομολογήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς, για να προκαλέσει εκ νέου αντιδράσεις: «Για τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είπες τίποτα».

https://www.youtube.com/watch?v=EOFvHN_YE4k

Οι παριστάμενοι στη συνέχεια αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν την Πέμπτη και ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση την Παρασκευή στη Μάνδρα μέχρι την οριστική δικαίωσή τους.

Ακολούθως η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών έως την ψήφιση της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής με τη σειρά των μέτρων και των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment