PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένταση στη Γενική Συνέλευση των 13ου και 33ου Δημοτικών σχολείων Περιστερίου (photos)


Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από τους γονείς του σχολικού συγκροτήματος στο Περιστέρι που θα φιλοξενήσει για μάθημα παιδιά προσφύγων από τη δομή του Σκαραμαγκά, υπήρξε  μεγάλη ένταση με σφοδρές αντιδράσεις.

Η συνέλευση διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στο χώρο των σχολείων (13ο-33ο) και σκοπό είχε την ενημέρωση των γονέων από τους αρμόδιους φορείς για την φιλοξενία των παιδιών προσφύγων στα σχολεία.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Αδάμ Στάμος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Περιστερίου, Αναστάσιος Θεοδωράκος, ο σχολικός σύμβουλος, Τάσος Ασβεστάς, οι διευθυντές των σχολείων, το Δ.Σ. των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, εκπρόσωποι του συλλόγου εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου», εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου» και «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου», ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Παπαδόπουλος και πλήθος γονέων.

Μεγάλη ένταση υπήρξε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνέλευσης από τους συγκεντρωμένους γονείς που ζήτησαν εγγυήσεις σχετικά με την υγεία των παιδιών που θα έρθουν στα σχολεία. Αρκετές φορές ανέβηκαν οι τόνοι με αντεγκλήσεις μεταξύ γονέων και εκπροσώπων φορέων της πόλης.

Πολλές φορές οι αγανακτισμένοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα και διέκοψαν τους αρμόδιους θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα για τα οποία μέχρι το τέλος της συζήτησης δεν πήραν τις απαραίτητες απαντήσεις.

Πάντως η συντονίστρια εκπαίδευσης της δομής προσφύγων Σκαραμαγκά, Γκαλίνα Αλτουχόβα, δήλωσε υπεύθυνα ότι τα παιδιά των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν στα σχολεία του Περιστερίου έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία των εμβολιασμών τους σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Το PeristeriNews.gr ήρθε σε επικοινωνία μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση των γονέων με τον προϊστάμενο εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, Αδάμ Στάμο, ο οποίο δήλωσε τα εξής:

«Θεωρώ δικαιολογημένες τις ανησυχίες των γονέων όσον αφορά τα θέματα υγιεινής των παιδιών των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν. Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι έχουν δοθεί οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας (μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ) και του Ερυθρού Σταυρού ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις και εμβολιασμοί και κάθε μαθητής θα έχει το δικό του ιατρικό φάκελο. Κάποιες φωνές που υπήρξαν για τη συνύπαρξη των παιδιών και ότι κάποιοι δεν θα αφήσουν αυτά τα παιδιά να μπουν μέσα στα σχολεία θεωρούνται ακραίες. Διαβεβαιώνουμε τον κόσμο ότι δεν θα λειτουργήσει κανένα τμήμα αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για όλα τα παιδιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment