PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένταση επικράτησε στο Μενίδι


Παραμένει πολύ τεταμένη η κατάσταση στο Μενίδι με “έκρηξη” οργής από τους κατοίκους μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.

Για ακόμη μία ημέρα, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού.

Στην πορεία μετείχαν περίπου 2.000-3.000 κάτοικοι οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καράβου και δια μέσου των οδών Αριστοτέλους και Κύπρου έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό του προαστιακού στις Αχαρνές, όπου σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οικισμοί Ρομά.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, περίπου 200 άτομα κινήθηκαν αυτόνομα. Ξεκινώντας από το γήπεδο του Αχαρναϊκού και από παράπλευρες οδούς επιχείρησαν να φτάσουν στο ίδιο σημείο και να κάνουν καταδρομική επιχείρηση. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν κι έτσι έσπευσαν να ενσωματωθούν στην κυρίως πορεία.

Ακολούθως επιχείρησαν και πάλι να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ωστόσο οι κάτοικοι αντέδρασαν κι έτσι τα 200 περίπου άτομα αποκόπηκαν και πάλι από την κυρίως πορεία και μπήκαν στις γραμμές του προαστιακού απ’ όπου προμηθεύτηκαν πέτρες και ξύλα και επιτέθηκαν ξανά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κροτίδων.

Η ατμόσφαιρα γύρω απ’ τον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου παραμένει έκρυθμη.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν κινητοποιήσεις μέχρι η Πολιτεία να ανταποκριθεί στο αίτημά τους να κάνει ό,τι χρειάζεται για να πάψουν να ζουν με φόβο.

Οικογένεια Μάριου: Ακούστε τη φωνή των κατοίκων

Με κεντρικό αίτημα «να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη μας» φορείς και κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση, διεκδικώντας από την Πολιτεία «λύση εδώ και τώρα».

«Να μπει τέλος στην 40χρονη ασυλία της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή. Σήμερα η πόλη μας είναι καζάνι που βράζει από αγανάκτηση, απόγνωση, οργή και θυμό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, μεταφέροντας το πάνδημο αίτημα για ασφάλεια και προστασία.

Αίτημα στο οποίο, με λιτή ανακοίνωσή της, εστιάζει και η οικογένεια του αδικοχαμένου αγοριού, υπογραμμίζοντας:

«Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της, έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment