PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ένοχη η Λαγκάρντ για αμέλεια στην υπόθεση Ταπί


Ένοχη για αμέλεια στην υπόθεση Ταπί κρίθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στη Γαλλία, παρα ταύτα το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας δεν της επέβαλε καμία ποινή.

Η δίκη αφορούσε μη ορθή χρήση δημοσίων πόρων την εποχή που η κ. Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν από το 2007 έως το 2011, με πρόεδρο της Γαλλίας τον Νικολά Σαρκοζί.

Η καταδικαστική απόφαση αφορούσε την έγκριση αποζημίωσης 400 εκατ. ευρώ του γαλλικού δημοσίου προς τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, το 2008. Το δικαστήριο έκρινε ότι η τότε υπουργός Οικονομικών έπρεπε να ασκήσει έφεση, ζητώντας μικρότερη αποζημίωση για τον επιχειρηματία, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του γαλλικού Δημοσίου.

Η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου επήλθε παρά την αντίθετη εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε προτείνει την απαλλαγή της κ. Λαγκάρντ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είχε αναχωρήσει από τη Γαλλία για την Ουάσινγκτον, γι’ αυτό και δεν ήταν παρούσα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου. Είχε δηλώσει ότι έδρασε με καλή πίστη, διακηρύσσοντας εκ νέου την αθωότητά της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τις δίκες κατά νυν ή πρώην κυβερνητικών στελεχών για ζητήματα τα οποία άπτονται της άσκησης των καθηκόντων τους.

Συνεδριάζει το Εκτελιστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ

Τη σύγκληση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για να εξετάσει τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγκάρντ, σε σύντομο χρόνο, ανακοίνωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ταμείου Τζέρι Ράις.

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο έχει συναντηθεί και σε προηγούμενες φάσεις για να εξετάσει την πορεία των νομικών εξελίξεων στη Γαλλία. Η σύγκλησή του αναμένεται σε σύντομο χρόνο, για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις», είπε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment