PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για τη δ’ αξιολόγηση


Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) για τη δ’ αξιολόγηση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν και οι επικεφαλής των θεσμών.

Όπως δήλωσε μετά τον 7ωρο σημερινό (Σάββατο) γύρο διαπραγματεύσεων, η συμφωνία αφορά σε όλα τα επιμέρους ζητήματα και θα επικυρωθεί από το Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, όπου αναμένονται νεότερα και για το ζήτημα του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, ενώ σημείωσε ότι σε κάποια σημεία και η ελληνική πλευρά χρειάστηκε να ρίξει νερό στο κρασί της.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσακαλώτου, έχει ως εξής:

«Η τεχνική συμφωνία έκλεισε. Έχουμε συμφωνία για όλα τα ζητήματα η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 21 Ιουνίου. Μερικά θέματα είναι δύσκολα τεχνικά και θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, να είμαστε οργανωμένοι. Όμως, σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το ένα κομμάτι του παζλ, αυτό της τεχνικής συμφωνίας, έχει πάρει τον δρόμο του. Την Πέμπτη θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση με τους Ευρωπαίους και με το ΔΝΤ. Στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή εποπτεία. Για τα ζητήματα που θεωρούσαμε ως αγκάθια, εκτιμούμε ότι λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε και εμείς λίγο νερό στο κρασί μας αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι ευχαριστημένος».

Θεσμοί: Εντατική συνεργασία για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων πριν τις 21 Ιουνίου

Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τη δ’ αξιολόγηση γνωστοποίησαν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί με γραπτή δήλωσή τους, στην οποία σημειώνουν ότι η αποστολή τους ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο στην Αθήνα.

«Επιτεύχθηκε συμφωνία, σε υπηρεσιακό επίπεδο, ως προς μία απαραίτητη δέσμη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η 4η αξιολόγηση του προγράμματος του ΕΜΣ. Η σημερινή συμφωνία θα παρουσιαστεί στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Μαΐου 2018», συμπληρώνουν οι θεσμοί.

Τονίζουν επιπλέον ότι «οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων, πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018. Για τον σκοπό αυτό, η εντατική συνεργασία των θεσμών με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστεί και στις επόμενες εβδομάδες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment