PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο drone cafe!


Το πρώτο καφέ που σου παίρνει παραγγελία και σε σερβίρει ένα μη επανδρωμένο σκάφος!

Όχι, δεν είναι περίεργο, για την Ολλανδία μιλάμε παιδιά! Τη χώρα στην οποία μερικοί φοιτητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Αιντχόφεν, άνοιξαν το πρώτο drone café στον κόσμο, στην πανεπιστημιούπολη τους, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο παίρνει τις παραγγελίες και σερβίρει ποτά και ροφήματα!

Το drone-σερβιτόρος ονομάζεται Jay, και μοιάζει με μικρό λευκό πιατάκι με λαμπερά μάτια. Πετά στα τραπέζια για να λάβει τις παραγγελίες των πελατών γραμμένες σε μια λίστα και στη συνέχεια επιστρέφει για να παραδώσει την παραγγελία. 

Στόχος των φοιτητών είναι να αναδείξουν τα προτερήματα των drones, τα οποία είναι χρήσιμα όχι μόνο στον ουρανό, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους.“Ένα drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πυρασφάλεια, μπορεί να ανιχνεύσει τους εισβολείς, μπορεί όμως να κάνει και μικροδουλειές στο σπίτι σας, όπως να φέρει ένα μήλο”, δήλωσε ένας φοιτητής στην παρουσίαση του βίντεο του Jay.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια μέρα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα είναι μέρος της κοινωνίας. Μια μέρα, ένα drone θα μπορούσε να είναι και ένας φίλος,” πρόσθεσε ο ίδιος φοιτητής, με… κίνδυνο να ακουστεί και ως υπερβολικός είναι η αλήθεια.

Πως σας φαίνεται η ιδέα πάντως; Θα πηγαίνατε σε ελληνικό καφέ, να παραγγείλετε το freddo σας μέσω drone;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment