PeristeriNews.gr
Διεθνή

Άμστερνταμ: Σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού του τουρκικού προξενείου


Για απόπειρα εμπρησμού στο τουρκικό προξενείο του Άμστερνταμ συνελήφθη από τις αρχές ένας 34χρονος Ολλανδός ο οποίος πέταξε έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και δύο κοκτέιλ μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης φωτιά στον μπροστινό κήπο.

Από την επίθεση, όπως μετέδωσε το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Το NOS, επικαλούμενο τον Τούρκο πρόξενο Τολγκά Ορκούν, μετέδωσε ότι δράστης ήταν ένας 34χρονος Ολλανδός. Η ολλανδική αστυνομία δεν γνωστοποίησε τα στοιχεία, την εθνικότητα ή το πιθανό κίνητρο του φερόμενου ως δράστη: απλώς επιβεβαίωσε ότι έκανε μια σύλληψη μετά το συμβάν, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τον Ορκούν, ο οποίος επικαλέστηκε πλάνα από το κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης του χώρου, ο άνδρας πέταξε συνολικά τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς μέσα στον χώρο του προξενείου αλλά δύο από αυτούς –ο πρώτος ήταν δοχεία με μπογιά σε σπρέι δεμένα μεταξύ τους με ταινία κι ο δεύτερος ένα κοκτέιλ μολότοφ– δεν ανεφλέγησαν. Ο τρίτος μηχανισμός, άλλη μια βόμβα μολότοφ, ήταν αυτός που προκάλεσε τη φωτιά στον κήπο, όπως διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment