PeristeriNews.gr
Media

Άμεσες κινητοποιήσεις ζητά η ΠΟΕΣΥ


Ζητεί από όλες τις Ενώσεις του κλάδου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε ψήφισμα που εξέδωσε το μεσημέρι, μετά τη λήξη των εργασιών του Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Την άμεση υλοποίηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος κινητοποιήσεων ζητεί από όλες τις Ενώσεις του κλάδου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε ψήφισμα που εξέδωσε το μεσημέρι, μετά τη λήξη των εργασιών του Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

«Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διεκδικούμε και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για δημοκρατική ενημέρωση, όσο το δυνατό αντικειμενική, και καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στην επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ζητάμε επίσης Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματά μας και θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Παράλληλα, καταγγέλλεται «η νέα επιχείρηση καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ», η «κατευθυνόμενη ενημέρωση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων (δημόσιων και ιδιωτικών), που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης-τρόικας» και «η κυβερνητική επιχείρηση για συρρίκνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» .

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΣΥ θα προχωρήσει άμεσα στη διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Τα ευρωπαϊκά δημόσια Μέσα – Η ενημέρωση ως κοινωνικό αγαθό», με προσκεκλημένους δημοσιογράφους που εργάζονται σε δημόσια ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα.

«Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις μέλη της και όλα τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών για όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις και προκήρυξη κινητοποιήσεων για να σταματήσει επιτέλους η επίθεση στους εργαζόμενους, η επίθεση στον Τύπο και τελικά η επίθεση στον ελληνικό λαό και την ίδια τη δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment