• Πέμπτη, 21 Ιούνιος, 2018

Το Περιστέρι στον εορτασμό κήρυξης της Επανάστασης στην Αρεόπολη Λακωνίας (video)

Peristeri News
Μάρτιος20/ 2017

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται ετησίως για να τιμηθεί η κήρυξη της Επανάστασης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από τους Μανιάτες του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, έδωσαν δυναμικά το παρών εκπρόσωποι από τον Δήμο Περιστερίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστάσιο Θεοδωράκο.

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και το 2017, ο τριήμερος εορτασμός της τοπικής εθνικής εορτής της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη, με αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, ιππικές εκδηλώσεις, χορούς, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση.

Το Περιστέρι στον εορτασμό κήρυξης της Επανάστασης στην Αρεόπολη Λακωνίας.00_02_05_08.Still003

Συμμετείχαν πολυμελείς αντιπροσωπείες από την Ασή Γωνιά Κρήτης, την Κέρκυρα, τα Χανιά, το Μεσολόγγι, την Άρτα, την Πάτρα, το Περιστέρι και με τα λαμπρά χορευτικά τους συγκροτήματα και τα τραγούδια τους, διεύρυναν τον χαρακτήρα της επετείου με τις ιδιαίτερες πολιτιστικές τους παραδόσεις.

Το Περιστέρι στον εορτασμό κήρυξης της Επανάστασης στην Αρεόπολη Λακωνίας.00_01_31_20.Still002

Μια καθομολογούμενη εξαιρετική και καθώς πρέπει παρουσία τόσο των χορευτικών του Δήμου μας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Αναστασίας Ντούρου όσο και της δημοτικής αρχής με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων Αναστάσιου Καλλιάφα και Κατερίνας Τσερούλα και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη από τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Θεοδωράκο.

Το Περιστέρι στον εορτασμό κήρυξης της Επανάστασης στην Αρεόπολη Λακωνίας.00_03_18_07.Still004