• Δευτέρα, 18 Ιούνιος, 2018

Τα σχολεία του Περιστερίου θωρακίζονται με αλεξικέραυνα (photos)

Peristeri News
Απρίλιος18/ 2017

Στην τοποθέτηση 15 σετ αλεξικέραυνων σε σχολεία του Περιστερίου προχώρησε ο Δήμος ενώ αναμένεται μέσα στο 2017 να θωρακιστούν με ολοκληρωμένη αντικεραυνική προστασία όλες οι σχολικές μονάδες.

Η προστασία των σχολείων αποτελεί ένα πρόβλημα που χρονίζει αφού δεν είχαν υπάρξει οι κατάλληλες προϋποθέσεις μέχρι σήμερα ώστε να τοποθετηθούν τα σωστά αλεξικέραυνα που δεν θα μπορούν να καταστραφούν από σιδερό-συλλέκτες. Ήταν συχνό φαινόμενο η κλοπή των χάλκινων καλωδίων που κατέληγαν από τα αλεξικέραυνα στο έδαφος.

IMG_3466

Πλέον 15 σχολικές μονάδες σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης μας κατέχουν αντικεραυνική προστασία, η οποία δεν μπορεί να κλαπεί από επιτήδειους και έχει εγγύηση προστασίας από την εταιρεία που ανέλαβε την τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα:

eggyhsh_alexikerayna_peristeri_sxoleia_1

tasos_theodorakos_smallΜιλώντας στο PeristeriNews.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος ανέφερε πως τα σχολεία της πόλης μας θωρακίζονται με νέα υπερσύγχρονα αλεξικέραυνα που θα προστατεύουν τους μαθητές κατά τις χειμερινές βροχοπτώσεις. Ο κ. Θεοδωράκος τόνισε πως ακόμα ένα πρόβλημα των σχολικών μονάδων εξαλείφεται θέτοντας έτσι τα σχολεία στο Περιστέρι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών.