• Πέμπτη, 21 Ιούνιος, 2018

Στις 13 Ιανουαρίου θα δικαστούν Γ. Κουρτάκης – Π. Τζένος

Peristeri News
Ιανουάριος11/ 2017

Στις 13 Ιανουαρίου θα δικαστούν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης από το αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης Παναγιώτης Τζένος, μετά την τριήμερη προθεσμία που πήραν.

Ο Γιαννης Κουρτάκης βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου» δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η ελευθερία του τύπου θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει.»

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τζένος υποστήριξε ότι «αυτές οι πρακτικές θυμίζουν Ερντογάν».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μια ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την πρωτοχρονιά στις Άλπεις τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει.¨

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ετικέτες: ,