• Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, 2017

Σαρδέλες στο φούρνο

sardela
Peristeri News
Ιουνίου18/ 2017

Οι σαρδέλες στο φούρνο είναι μια πολύ εύκολη, πεντανόστιμη, ωφέλιμη και μυρωδάτη συνταγή!

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ντοματοχυμός
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

– Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί (η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αλληλοεπικαλύπτονται). Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

– Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλυτζάνι), το μαιντανό, τον άνιθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως.

– Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Καλή επιτυχία!!!

Tips

– Την ίδια συνταγή μπορείτε να κάνετε με γαύρο αλλά η αυθεντική συνταγή και η ιδανική γεύση είναι για σαρδέλα.

– Συνδιάστε το με το λευκό κρασάκι που βάλατε μέσα στη σάλτσα και θα το απολαύσετε!

– Αν μείνει για την επόμενη μέρα τοποθετείτε τις σαρδέλες στο ψυγείο και τις σερβίρετε ιδανικά και σαν ορεκτικό με ουζάκι.

Ετικέτες:,