• Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, 2017

Ρύζι στο φούρνο

ryzi-sto-foyrno
Peristeri News
Αυγούστου06/ 2017

Πανεύκολο ρύζι που γίνεται στο φούρνο και δεν λασπώνει.

Υλικά

1 φλυτζάνι (γαλλικού καφέ) κίτρινο ρύζι
1 φλυτζάνι basmati ρύζι
4,5 φλυτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι ή 75 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

– Βάζω όλα τα υλικά σε ένα ταψί.

– Ανακατεύω.

– Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 200°C, τοποθετώ το ταψί και αφήνω εως ότου πιεί όλο το νερό.

– Ανακατεύω ενδιάμεσα.

Tips

– Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο ακόμα νερό ή ζωμό.

– Σερβίρεται με όλα τα είδη κρέατος.

– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο ένα είδος ρυζιού.

– Γίνεται γρήγορα, χωρίς κόπο και προπάντων δεν λασπώνει.

Ετικέτες: