PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Περιστέρι: Όταν εμείς παίζαμε Ευρωλίγκα… (vids)


Το σύνθημα των Fentagin έχει γίνει τα τελευταία χρόνια συνήθεια αφού το Περιστέρι δεν αγωνίζεται στην κατηγορία που ανήκει ιστορικά.

Απέναντι σε μικρές ομάδες ο γίγαντας του μπάσκετ στη Δυτική Αθήνα φαντάζει πολυτέλεια για κατηγορίες όπως η Β’ Εθνική και η Α2. Είναι πολλές άλλωστε οι ευρωπαϊκές παραστάσεις της ομάδας μας.

Πιο πρόσφατη η ιστορική τετραετία 2000-04 που δεν αφήνει κανένα στην πόλη μας να μπορεί να δεχτεί το ενδεχόμενο ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου να αλλάξει όνομα και πόσο μάλλον να αλλάξει όνομα από μια ομάδα του Κερατσινίου που τη σεβόμαστε αλλά δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια την ιστορία αυτή της ομάδας.

Στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας ο ΓΣΠ με πρωτεργάτη τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας διέπρεψε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ. Την περίοδο 2000-01 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα καταφέρνοντας να προκριθεί από τη «Φάση των Ομίλων», στη «Φάση των 16». Μια ιστορική πρόκριση που δύσκολα θα ξεχαστεί με μεγάλες νίκες τότε της Περιστεριώτικης ομάδας. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Πεδουλάκη κατέκτησε την 3η θέση ενώ κορυφαίος παίκτης εκείνης της χρονιάς ήταν ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ.

Τη σεζόν 2001-02 ήταν η δεύτερη συμμετοχή της ομάδας μας στην Euroleague χωρίς βέβαια να υπάρξει η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς με πρόκριση αλλά πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη εναντίον της Μπαρτσελόνα. Στο πρωτάθλημα το Περιστέρι κατέλαβε την 6η θέση στα Playoff με κορυφαίο εκείνης της περιόδου τον Πολωνό Άνταμ Βόιτσικ.

barcelona_peristeri_73-77

Την επόμενη χρονιά (2002-03) οι Περιστεριώτες συμμετείχαν στο Fiba Europe Champions Cup με καλή πορεία και πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων. Τα καλύτερα ήρθαν στην Α1 όπου το Περιστέρι νικώντας με 3-1 τη σειρά του μικρού τελικού απέναντι στον Ολυμπιακό κατέκτησε την 3η θέση. Αξιοσημείωτες παρουσίες εκείνη τη χρονιά ο Μανώλης Παπαμακάριος και ο Μίρζα Κούρτοβιτς.

Ομοίως και την επόμενη χρονιά το Περιστέρι συμμετείχε στο Fiba Europe League χωρίς να προκριθεί ενώ κατέκτησε την 7η θέση στο πρωτάθλημα. Κορυφαίοι οι Πιτ Μάικλ και Λάρι Στιούαρτ.

Χρονιές που τοποθέτησαν ακόμα πιο ψηλά το Περιστέρι στην ελίτ των ελληνικών ομάδων μπάσκετ. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις συμμετοχές του Περιστερίου στο Κόρατς και τη νίκη επι της υπερδύναμης Μπένετον του Τόνι Κούκοτς ή τους μεγάλους παίκτες που πέρασαν από την ομάδα και τα παλιότερα χρόνια (Άγγελος Κορωνιός, Όντι Νόρις κ.α.).

Είναι άλλωστε αμέτρητες οι χρυσές σελίδες που έχει γράψει αυτή η ομάδα που δύσκολα ξεχνιούνται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment