PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ξεκίνησε η δράση «Erasmus+» στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου


Τους εκπαιδευτικούς από τις υπόλοιπες πέντε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποδέχθηκαν στο Περιστέρι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα με την ονομασία «Erasmus+» και εκτός από το 18ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου συμμετέχουν ακόμα σχολεία από τη Λεττονία, τη Σλοβενία, την Ουαλία, τη Νορβηγία και την Ιταλία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου έγινε η υποδοχή των εκπαιδευτικών από τις ευρωπαϊκές χώρες, με παρουσίαση της κάθε χώρας ξεχωριστά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τόσο ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αναστάσιος Θεοδωράκος οι οποίοι τόνισαν κατά την ομιλία τους, την αξία που έχει η συμμετοχή ενός Περιστεριώτικου σχολείου σε τέτοια προγράμματα.

Ο ενθουσιασμός από τους μικρούς Περιστεριώτες μαθητές ήταν μεγάλος όπως φάνηκε από την υποδοχή που επεφύλασσαν στους ξένους εκπαιδευτικούς μιας και το αμφιθέατρο του Δημοτικού γέμισε από χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών.

IMG_0663

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές της 6ης τάξης η οποία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

The B.L.O.S.S.O.M project στα πλαίσια του Erasmus+

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υλοποιήσει το συνεργατικό σχέδιο με τίτλο B.L.O.S.S.O.M – Both Listen to our Souls and Sharpen Our Minds, στα πλαίσια της δράσης ΚΑ2 – Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης του Erasmus+.

Διάρκεια υλοποίησης σχεδίου (project):
3 σχολικά έτη (Σεπ. 2015 – Αυγ. 2018)

Συνεργαζόμενα σχολεία:
1. 18ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Ελλάδα, 2. Ysgol y Dderi, Ουαλία, 3. Gjerstad Skole, Νορβηγία, 4. Ist. Com. G. Carducci, Νήσος Έλβα, Ιταλία, 5. Ist. Com. B. Sestini, Αλιάνα, Ιταλία, 6. Brinje Grosupjie, Σλοβενία, 7. Zeglava 4 Sakumskola, Λετονία

Λίγα λόγια για το project:
Κατά τη διάρκεια αυτού του project, μαθητές κι εκπαιδευτικοί από 7 διαφορετικά σχολεία σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες θα εργαστούν ταυτόχρονα πάνω στην θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner. Θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες με στόχο να διερευνηθούν και να ενισχυθούν κι οι 8 διαφορετικοί τύποι νοημοσύνης που σύμφωνα με τον Gardner διαθέτει κάθε άνθρωπος άρα και κάθε μαθητής. Στη διάρκεια των τριών αυτών ετών, κάθε τρίμηνο είναι αφιερωμένο σε κάποιο διαφορετικό τύπο νοημοσύνης. Κάθε δράση ή δραστηριότητα θα είναι έτσι σχεδιασμένη από τους εκπαιδευτικούς ώστε να εμπλέκει κάθε φορά όσους περισσότερους τύπους νοημοσύνης είναι δυνατόν. Επίσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στα σχολεία των εταίρων τους, να γνωριστούν από κοντά και να συνεργαστούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment