PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Ξανά «χρυσός» ο Λ. Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο


Το όγδοο συνεχές χρυσό μετάλλιο στους τελευταίους 22 μήνες πανηγύρισε στο Μπακού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης AGF Trophy.

Στο πρώτο αγωνιστικό τεστ της χρονιάς για τις Εθνικές ομάδες ενόργανης, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, ο Πετρούνιας επιβεβαίωσε τη σαφή ανωτερότητά του και επικράτησε με 15,333 βαθμούς, εκτελώντας υπό τους ήχους του «Ζορμπά» το βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι πρόγραμμά του, που έχει συντελεστή δυσκολίας 6,40.

Τον Έλληνα «άρχοντα των κρίκων», ο οποίος είχε πρωτεύσει και στον προκριματικό με 15,400 β., ακολούθησαν στο βάθρο με σημαντική διαφορά ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (15,100 β.) και ο Κινέζος Σινγκιού Λαν (14,866 β.).

Οριακά εκτός μεταλλίων έμεινε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που κατέλαβε την 4η θέση με 14,700 βαθμούς, αφού πραγματοποίησε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια είναι η τρίτη φορά που φεύγει θριαμβευτής από το Μπακού, σε ισάριθμες επισκέψεις την τελευταία τετραετία, αφού είχε επίσης πρωτεύσει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015 και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2017.

Επίσης, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, το οποίο πλέον αριθμεί οκτώ συνεχόμενες νίκες από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ευρωπαϊκών, δύο παγκόσμιων και ενός Ολυμπιακού τίτλου σ’ αυτό το διάστημα.

Το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 18/03) με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων, που περιλαμβάνει πέντε ελληνικές συμμετοχές.

Η Ιωάννα Ξουλόγη και η Εβελίνα Μάγια θα αγωνιστούν τόσο στον τελικό της δοκού ισορροπίας (10:00) όσο και σ’ εκείνον των ασκήσεων εδάφους (11:00), ενώ ο Βλάσης Μάρας έχει προκριθεί με την κορυφαία βαθμολογία στον τελικό του μονόζυγου (13:00).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment