• Τρίτη, 24 Απρίλιος, 2018

Ν. Παππάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Peristeri News
Δεκέμβριος21/ 2016

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής επιτροπής για τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των πολιτικών κομμάτων άφησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολιάζοντας ότι κατά την Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα «ακούστηκαν σημεία και τέρατα και τα σημεία και τα τέρατα δεν μένουν κάτω από το χαλί». Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών σημείωσε ότι θα προχωρήσει μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ορισμένοι χρησιμοποίησαν την κατοχή εφημερίδας ώστε να κάμπτονται οι κανόνες για να εξασφαλίζουν δάνεια» σημείωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι δεν βλέπει τον λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην αδειοδότηση «καθώς η πολιτεία δεν ξεκινάει από το μηδέν», ενώ σχετικά με τους προσωρινούς υπερθεματιστές ανέφερε πως θα επιστραφεί το τίμημα.

«Δεν υπάρχει ούτε η παράταση της νόμιμης λειτουργίας που παρέδιδαν οι κυβερνήσεις στα κανάλια. Υπάρχει το τεκμήριο ότι η υπηρεσία πανελλαδικής εμβέλειας αποτιμάται με συγκεκριμένο ποσό. Το δημόσιο θα διασφαλίσει τα δικαιώματά του» σημείωσε.

Αναφερόμενος στις μετρήσεις της κυκλοφορίας των εφημερίδων έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προετοιμασία για τον διαγωνισμό για τα barcode.