• Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος, 2018

Μύδια Σαγανάκι

Peristeri News
Ιούνιος17/ 2018

Μια εύκολη συνταγή είναι τα μύδια σαγανάκι και ιδανικό συνοδευτικό για μπίρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι, αλλά κι ένα νόστιμο πρώτο πιάτο.

Υλικά

500 γρ. μύδια
200 γρ. φέτα
5 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 καυτερές πιπεριές
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 κ.σ. μαϊντανό
Μισό φλ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

– Πλένουμε, καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.

– Πλένουμε τις καυτερές πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσανάκι, τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.

– Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

– Προσθέτουμε τα μύδια και τα σβήνουμε με το τσίπουρο.

– Ρίχνουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

– Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.