• Κυριακή, 19 Νοέμβριος, 2017

Λουκουμάδες

Peristeri News
Νοέμβριος12/ 2017

Λουκουμάδες σκέτη απόλαυση. Ζεστοί, μοσχομυριστοί, ραντισμένοι με μέλι και πασπαλισμένοι με κανέλα.

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 γρ. μαγιά
3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
μία κουταλιά της σούπας μέλι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι, κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

– Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

– Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και να έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά και τη μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

– Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.

– Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.

– Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.

– Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

– Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Tips

– Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες και με καρύδια.

– Αν έχετε διάθεση για λίγη σοκολάτα, γαρνίρετε τους λουκουμάδες με σως σοκολάτας. Για να ετοιμάσετε τη σως, προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό και σιγοβράστε. Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως. Προσθέστε την τεμαχισμένη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Περιχύστε την ζεστή σοκολάτα πάνω στους λουκουμάδες.

Ετικέτες: ,