• Δευτέρα, 20 Νοέμβριος, 2017

Κύβοι κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Peristeri News
Απρίλιος18/ 2017

Κύβοι κοτόπουλο με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Υλικά

1 κοτόπουλο από το οποίο προτιμώ το στήθος ή κομμάτια από το μπούτι αν θέλω αν το κόψω ομοιόμορφα αλλά μπορώ αν το χρησιμοποιήσω και όλο κόβοντας το κομμάτια.

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

5 κόκκινες πιπεριές τριμμένες

4 κουταλιές μέλι ή μαύρη ζάχαρη γίνεται και με λευκή

1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί κατά προτίμηση, γραβιέρα Κρήτης

1 ντομάτα τριμμένη

μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι, πιπέρι, μερικά φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

– Αν το κοτόπουλο είναι ντόπιο το βράζω πρώτα και κρατώ το ζουμί του στην άκρη για να κάνω πιλάφι ή ζυμαρικά.

– Αν το κοτόπουλο είναι του εμπορίου πάω αμέσως στην εξής διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι, μόλις ροδίσουν λίγο, ρίχνω τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ανακατεύω για λίγα λεπτά, μετά ρίχνω λίγο νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και το αφήνω να βράσει για μισή ώρα αν χρησιμοποιώ χύτρα ή για μια ώρα αν είναι κανονική κατσαρόλα έχοντας ρίξει το αλάτι και το πιπέρι.

Στη συνέχεια, αφού ψηθεί το κοτόπουλο σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω πάλι λίγο λάδι, την τριμμένη πιπεριά τα φύλλα του δυόσμου το μέλι ή την ζάχαρη και την ντομάτα τα ανακατεύω για να βράσουν και μετά περιχύνω το κοτόπουλο που το έχω τοποθετήσει σε ένα ταψάκι και το βάζω στο φούρνο για ένα τέταρτο να μεστώσει με την σάλτσα του αφού το έχω σκεπάσει με το τριμμένο τυρί για να λιώσει πάνω του στο φούρνο.

Στο τέλος ρίχνω και το καβουρδισμένο αμύγδαλο από πάνω και το σερβίρω με πιλάφι ή ζυμαρικά ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Ετικέτες: