PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εντός της εβδομάδας η καταβολή συντάξεων και επιδομάτων


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ του Ιανουαρίου, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Μέσα στην εβδομάδα καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα Δ’ τριμήνου 2016.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συντάξεις, πλην των επικουρικών και του μερίσματος που αποδίδει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), επιβαρύνουν τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς αφορούν τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 και θα καταβληθούν, ως εξής:

  • Σήμερα, ημέρα Τρίτη, στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, στους συνταξιούχους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο.
  • Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.
  • Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα καταβληθούν στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.
  • Το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί σε όλους τους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη.

 

Σήμερα Τρίτη γίνεται η καταβολή της σύνταξης μηνός Ιανουαρίου 2017 σε 653.003 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων. Στις πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου 2017 περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2017 και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων ανέρχεται στο ποσό των 292.644.389 ευρώ.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα δ’ τριμήνου (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21, μέσω του περιβάλλοντος taxisnet, μέχρι και 30-11-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους ηλεκτρονικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των εκκρεμών αιτήσεων (A21) του έτους 2016, καθώς και των προηγούμενων ετών για τις οποίες προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά τουλάχιστον, μέχρι την αρχή του τρίτου δεκαημέρου Σεπτεμβρίου 2016 και από τον έλεγχό τους προέκυψε ότι είναι πλήρη.

Η πληρωμή αυτή αφορά 745.911 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 173.638.029,94 ευρώ. Σημειώνεται ότι η συνολική δαπάνη των οικογενειακών επιδομάτων για το έτος 2016 ανήλθε στο ποσό των 667.428.668,94 ευρώ έναντι 650.410.000 ευρώ του έτους 2015.

Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21, μέχρι και την 30-11-2016 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα, θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr ), στην ένδειξη Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΓΑ, ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πλήρωμής τους, καθώς και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει, μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Επισημαίνεται ότι, όσοι εισέπραξαν με τη μορφή προκαταβολής τη δόση του α΄ τριμήνου έτους 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει αίτηση στον έντυπο Α21, θα πρέπει, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν το έντυπο Α21, μέχρι την 15-01-2017, προκειμένου να τους χορηγηθεί το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται για το έτος 2016, να συμψηφιστεί με το ποσό που τους χορηγήθηκε προκαταβολικά και να τους καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό.

Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί το Α21 για το έτος 2016, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία ή υποβληθεί και το σχετικό αίτημα απορριφθεί, η χορηγηθείσα προκαταβολή πρέπει να επιστραφεί στον ΟΓΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 780171 0170 0060 1703 0022 477), διαφορετικά θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείσα και θα επιδιωχθεί η είσπραξή της, μέσω της αρμόδιας ΔΟΥ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Leave a Comment